Hastalıklar artıyor, çünkü...

Hastalıklar artıyor, çünkü...

Kimya Profesörü İbrahim Adnan Saraçoğlu, GDO'lu sebze ve meyvelerle dolu bir dönemde yaşadığımızdan dolayı hastalıkların arttığını söyledi.

Yararlı sanılarak tüketilen gıdaların aslında kısır tohumlarla yurtdışında üretilip sofralara kadar geldiğini belirten Saraçoğlu, Anadolu tohumlarının giderek tükendiğini söyledi. Hiçbir şeyin doğal kalmadığını anlatan Prof. Dr. Saraçoğlu, genetiğiyle oynanmış GDO'lu sebze ve meyvelerle dolu bir dönemde yaşadığımızdan dolayı hastalıkların arttığını savundu.

Saraçoğlu, "Kısır tohumlar çıktığından beri hastalıklar ne kadar arttı farkında değil misiniz? Tohum artık geleneksel tohum değil ki. Organik veya ekolojik tarım dediklerinde de kullanılan kısır tohumlardır. Bugün hastalıklar çoğaldı. Kanser yüzde 500 artmış durumda. MS, adı sanı duyulmayan bir hastalıktı, şimdi çoğaldı" diye konuştu.

Geleneksel tohumların yok denecek kadar az olduğunu hatırlatan Saraçoğlu, "Anadolu'da ninelerde, teyzelerde, dedelerin ambarlarında var. Bunun tarımını yapanlar da var, ama bunun Türkiye geneline yayılması lazım. Çünkü geleneksel tohumdan elde ettiğiniz ürünler çok uzun dayanmaz, fakat diğerlerini, yani kısır tohumların mahsullerini daha uzun müddet dayandırabiliyorsunuz. Mesela domates, kalp büyümesine karşı önleyicidir. Göz tansiyonuna karşı yardımcı bir özelliği var. Bunun dışında, 50 yaşın üzerindeki erkeklerde görülen iyi huylu prostat büyümesine karşı domates suyu bulunmaz bir nimettir. Ancak hangi domateste göreceksiniz bu özelliği? Geleneksel tohumda. Diğerinde bunu göremezsiniz" dedi.

"SÜT İÇEREK BÜYÜYEMEYİZ"

Bitkiler ve sağlıklı yaşamak konulu seminerde doğru bilinen yanlışlara da işaret edildi. Sütün protein ve şeker miktarıyla olan ilişkisinden bahseden Saraçoğlu, anne sütünü hayvanlardaki proteinle mukayese ederek, büyümeye olan etkisinden bahsetti. Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"Hayvanlar arasında en çok protein bakımından zengin olan fare sütü. En hızlı büyüyen de o. Yani protein miktarı arttıkça daha hızlı büyüme gerçekleşiyor. Demek ki biz proteini esas alacak olursak en sağlıklı süt fare sütü diye düşünmemiz lazım. Protein canlılarda kaslara güç verir. Bizim bebeğimizin anneden alacağı sütteki protein düşüktür. Anne sütünde protein düşük, fakat şeker oranı, yani karbonhidrat yüksektir. Beynin de buna ihtiyacı vardır. Bebeklerin kas gücüne değil beyin gelişimine ihtiyacı vardır."
Fibrokistlerin günümüzde özellikle genç kızlarda yaygın olarak görüldüğünü dile getiren Saraçoğlu, Ağrı ve hassasiyet yapan bu kistleri yok etmenin tek yolunun brokoli olduğunu söyledi. Saraçoğlu, "Kadınlar 150-200 gram brokoliyi, iki bardak suda beş dakika haşlayıp, bir ay süreyle suyunu içsinler. Haşlanmış brokolileri de salatalarında tüketsinler. İki, üç defa bunun kürünü yapsınlar, sonra yine aynı hekime ultrason cihazında baktırsınlar. Zaten ilk regl döneminde Ağrı hissetmeyeceklerdir ve göğüslerinde sertleşme olmaz" dedi.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.