Hastalık ve ölüm korkusunu yenmek için

Hastalık ve ölüm korkusunu yenmek için

İnsan hayatını ağırlaştırıp taşınmaz kılan hastalık ve ölüm korkusu nelerden beslenir? Bu korkulara hangi hastalıklar eşlik eder? Tedavi edilmediğinde kişiye ne gibi bedeller ödetir?

İnsan hayatını ağırlaştırıp taşınmaz kılan hastalık ve ölüm korkusunun nereden kaynaklandığı, hangi hastalıkların eşlik ettiği, tedavi edilmediğinde kişiye ne gibi bedeller ödettiğini uzmanlar bu akşam ÜLKE TV’de ‘İyi Bak Kendine’ programında Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.
 
Hastalık korkusu nedir? Nasıl başlar? Hastalık korkusu kişiye hangi işleri yapmaktan alıkoyar? Hastalık korkusu yaşayan kişiler neden hekim beğenmeyip doktor doktor gezerler? Hastalık korkusu yaşayan kişiler mikrop bulaşmaması için neler yaparlar? Başkalarından hastalık bulaşabilir korkusu yaşayan kişinin çevresi bundan nasıl etkilenir? Ölüm korkusu nedir gibi soruların cevaplarını uzmanlar bu akşam İyi Bak Kendine programında Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.

Ölüm korkusu hangi psikiyatrik hastalıklarda daha çok görülür? Panik atak hastalarında ölüm ve kalp krizi geçireceği korkusu yaşamalarının temelinden neler var? Ölüm korkusu yaşayanlar hangi fiziksel belirtileri verirler? Hastalık korkusu yaşayanlarda ölüm korkusu da görülür mü gibi konuları bu akşam etraflıca ele alacak olan İyi Bak Kendine programının konukları Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi’nden Psikiyatri Uzmanı Dr. Oğuz Tan ve Uzman Psikolog Yıldız Burkovik olacaklar.

Hastalık ve ölüm korkusu ile nasıl baş edilir? Tedavisinde neler yapılır? Hastalık ve ölüm korkusunda eşlik eden hastalıklarda tedavi edilmeli midir? Bu iki korkuyu yaşayan kişilerde başka korkularda görülür mü? Terapide ne gibi çalışmalar gibi konuların ele alınacağı programda canlı bağlantılar ile seyirci soruları alınacak, [email protected] adresine gelen e posta soruları da stüdyo konuğu uzmanlar tarafından cevaplandırılacak. 0216 633 06 96 nolu danışma hattını arayıp isim ve sorusunu bırakanlara da cevap verilecek.

Programın PSİKOGÜNDEM bölümünde tanınmış Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan; Almanya'da fareler üzerinde yapılan araştırmanın beyindeki moleküler değişimlerin öğrenme ve hafızaya ilişkin genlerin işleyişini engellediği yönündeki sonuçlarını değerlendirecek

Uğur Canbolat’ın hazırlayıp sunduğu Ayhan Pala’nın yönetmenliğini yaptığı kendine iyi bakmak isteyenlerin, modern insanın sorunlarına dair yeni arayışlar bulan yeni çözümler üreten ekranların ‘Koruyucu Ruh Sağlığı’ programı İyi Bak Kendine bu akşam saat 23.30’dan sonra ÜLKE TV’de.. ÜLKE TV TÜRKSAT 2 A uydusu, KABLO TV, DIGITURK 38. ve D-SMART 94. kanaldan izlenmektedir.