Hassa'da 'muz hasat şenliği' düzenlendi

Hassa'da 'muz hasat şenliği' düzenlendi

Muz Hasadı Şenliği'ne eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Sadullah Ergin, Vali Celalettin Lekesiz, Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi ile çok sayıda davetli katıldı.

Sadullah Ergin ve Vali Lekesiz seraya girerek yeni yılın ilk hasadını, muz ağacından kestikleri ilk ürünlerle gerçekleştirdi.

Törende konuşan Sadullah Ergin, bundan birkaç yıl öncesine kadar Hassa’da böyle bir ihtimali hayal bile edemediklerini, ancak girişimci işadamı Nuri Gündoğdu sayesinde burada yetişen muzları yiyebildiklerini söyledi.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ise Hatay Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı kapsamında yapılan araştırmaların sonuçlarını yavaş yavaş aldıklarını, bu plan kapsamında Hatay’da 851 bahçe oluşturularak ihracat gerçekleştirildiğini ifade etti.Tarım sektörünün, hem istihdamındaki yeri hem de şehrin toplam zenginliğine yaptığı katkı açısından önemli olduğunu kaydeden Vali Lekesiz, plan kapsamında 376 bin adet meyve fidanının çiftçilere dağıtıldığını kaydetti. Lekesiz, “Şuanda 2 milyon lira bedeli tamamen ihracata yönelik olmak üzere 851 yeni bahçe oluşturuldu. 750 dönüm büyüklüğünde olan bu bahçelere dikilmek üzere ihracata dayalı 376 bin meyve fidanı dağıtıldı.” dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.