Hasarlı okullar için 65 milyon liralık kaynak

Hasarlı okullar için 65 milyon liralık kaynak

Milli Eğitim Bakanı Avcı, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde hasar gören okulların tadilat çalışması için 65 milyon liralık kaynak ayrıldığını söyledi.

Avcı, IŞİD bahanesiyle Kızıltepe ilçesinde düzenlenen izinsiz gösterilerde hasar gören lisede inceleme yaptı.
 
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Avcı, Vali Mustafa Taşkesen, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ile izinsiz gösterilerde zarar gören Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.
 
Lisedeki hasarla ilgili bilgi alan Avcı, daha sonra 2 derslikte öğrencilerle bir araya geldi.
 
Gösterilerde hasar gören okulların en kısa zamanda onarılması için planlama yaptıklarını belirten Avcı, 'Hasar gören okulların tadilat çalışması için 65 milyon lira kaynak ayırdık. Mardin'e de 2 milyon 200 bin lira gönderildi' dedi.
 
Okulda yöneticilerin basiretli davranışı dolayısıyla hasarın sadece kırılan camlardan ibaret olduğuna dikkati çeken Avcı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurumlarına, öğretmenlerine ve öğrencilerine sahip çıktığını, bundan sonra da çıkmaya devam edeceğini söyledi.
 
Avcı, "Buradaki kötü niyetin bölge halkına ve çocuklarına yönelik olduğunu artık herkes görüyor. Bu çocukların eğitim görmesinden kim zarar görebilir? Bu saldırı eğitim, halk, çocuk, genç ve kültür düşmanlığıdır' ifadesini kullandı.
 
'Halk, olaylara iştirak etmemiştir'
 
'Çok şükür bölge halkımız olanların bilincinde olduğu için halk olaylara iştirak etmemiştir' diyen Avcı, tahribatın giderilmesi için gerekli planlamanın yapıldığını anlattı.
 
Avcı, yakılanların onarılmasının mümkün olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
'Önemli olan cana zarar verilmemesidir. Mala olanlar telafi edilir. Okullardaki güvenlik önlemlerini genişleterek, ilave planlarla pekiştirerek devam ettiriyoruz. Furkan Doğan'ın ismi verilen okulda olmak benim için anlamlıdır. Mavi Marmara Gemisi'nde şehit oldu. Ben o dönem başbakan danışmanıydım, Tel Aviv'den cenazeyi getirme görevi bize düşmüştü.'
 
Bir öğrencinin tabletlerin ne zaman dağıtılacağına ilişkin sorusu üzerine Avcı, 'Tabletleri sadece teknoloji ve donanım projesi görmüyoruz. Türkiye'de bilgisayar ve yazılım teknolojisinin yaygınlaştırılması projesidir. İhale süreci devam ediyor' şeklinde konuştu.
 
Avcı, kağıt ve kalemin önemli olduğunu vurgulayarak, 'Bilim ve sanattaki başarılar kağıt ve kalemle başlamıştır. İnsanlar olarak düşündüklerimizi ve tasarladıklarımızı dışa vurmada en önemli araç hala kağıt ve kalemdir' değerlendirmesinde bulundu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.