Hasankeyf sakinlerini bekliyor

Hasankeyf sakinlerini bekliyor

Ilısu Barajı'nın suları altında kalacak olan Batman'ın Hasankeyf ilçesi için Raman Dağı eteklerinde oluşturulan yeni yerleşim alanına kamu binalarının taşınma işlemi sürüyor.

Yeni Hasankeyf'e yerleşme konusunda endişeleri bulunan ilçe sakinleri ise kamu kurumlarındaki işleri DSİ'nin sağladığı ücretsiz servislerle yeni yerleşim yerine giderek gerçekleştiriyor.
Hasankeyf'in yaklaşık 3 kilometre uzaklığında oluşturulan yeni yerleşim yeri hakkında değerlendirmede bulunan Kaymakam Temel Ayça, kaymakamlık ve bağlı birimlerinin yaklaşık 3 aydır ilçenin yeni yerleşkesinde hizmet verdiğini söyledi.

Taşınma işleminin uzun zaman alan bir süreç olduğuna vurgu yapan Ayça, şöyle dedi:

"Şimdiye kadar çok ciddi bir problemle karşılaşmadık. Vatandaşımız henüz alışma aşamasında, ulaşım noktasında biraz endişeleri vardı. Bu konuda DSİ'nin sağladığı servis sayesinde vatandaşlarımız herhangi ek ücret ödemeden eski Hasankeyf yerleşim alanından buraya rahatlıkla gelebilmektedir. Vatandaşlarımız bu anlamda ek bir maliyete katlanmak zorunda kalmayacaklar, istedikleri zaman ücretsiz bir şekilde buraya ulaşabileceklerdir. Bu ayın sonuna kadar İlçe Jandarma Komutanlığı hariç bütün kamu binaları yeni Hasankeyf yerleşim alanına taşınmış olacak."

"Kamulaştırma sorunu çözülmeli"

Yeni yerleşim yerine taşınma konusunda kamulaştırma ile ilgili sorunların tam anlamıyla giderilmediğini kaydeden Ayça, "Kamulaştırma sorununun çözülmesi gerekir. Yakın bir zamanda bu sıkıntının giderileceğini bekliyoruz" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.