Hasan Kamil Yılmaz İstanbul müftüsü oldu

Hasan Kamil Yılmaz İstanbul müftüsü oldu

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz, İstanbul İl Müftülüğüne getirildi

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul İl Müftüsü olarak görevlendirildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan söz konusu görevlendirme, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 38. maddesi ile 2451 sayılı Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanun'un 2. maddesi gereğince yapıldı.

CEMAAT VE TARİKATLARLA GÖRÜŞEN EKİPTEYDİ

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Hasan Kamil Yılmaz, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) Başkanı Raşit Küçük ve uzmanlardan oluşan bir ekiple Diyanet adına cemaat ve tarikatlarla görüşmeler yapıyordu. 

RİSALE-İ NUR CEMAATLERİYLE GÖRÜŞME NOTLARI

Prof. Hasan Kamil Yılmaz, Risale-i Nur cemaatinin temsilcileri ile İstanbul'da bir araya gelmişti. Beşiktaş’taki Ertuğrul Tekke Camii’nde gerçekleşen toplantıya Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebeleri de katılmıştı. 

Toplantıda Hizmet Vakfı Grubu’nu temsilen Hüsnü Bayramoğlu ağabey, Nesil Grubu’nu temsilen Mehmet Fırıncı ağabey, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı, ‘Yazıcılar’ olarak bilinen Hayrat Vakfı, Meşveret Grubu ile Arslanbey Eğitim ve Kültür Vakfı yetkilileri de hazır bulunmuştu. 

Sıcak bir ortamda geçen buluşmada, FETÖ’nün Risale-i Nur camiası özelinde İslam’a verdiği zarar masaya yatırılmıştı. Yılmaz, dini istismar eden FETÖ benzeri ihanet şebekelerinin ortaya çıkmaması için neler yapılması gerektiği konusunda Risale-i Nur temsilcilerine düşüncelerini sorup tek tek not almıştı. Toplantıda Risale-i Nur temsilcileri Nur cemaatlerinin FETÖ şebekesiyle karıştırılmamasını, Bediüzzaman’ın hayali olan Medresetüzzehra Üniversitesi projesinin dikkate alınması gibi konular gündeme gelmişti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.