Hasan Celal Güzel: Osmanlıca zevkini Risale-i Nur okuyunca aldım

Hasan Celal Güzel: Osmanlıca zevkini Risale-i Nur okuyunca aldım

Hasan Celal Güzel, Nurcu bir astsubayla olan ilginç karşılaşmasını canlı yayında anlattı

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Milli Eğitim eski bakanlarından, Turgut Özal'lı ANAP döneminin en bilinen siyasetçilerinden, 28 Şubat sürecinin haksızlıklarına karşı cesaretli duruşundan bilinen Hasan Celal Güzel, "Osmanlıca zevkini Risale-i Nur'dan başlayarak aldım" dedi.

Haber Türk tv'de Veyis Ateş'in sunduğu Akılda Kalan programına katılan Güzel, çocukluğundan, eğitimine, bürokrasideki yükselişinden siyasi hayatına kadar bir çok bilgiyi paylaştı. 

Büyük ilgi ile takip edilen programda Gaziantepli olduğunu ancak Malatya'da doğup büyüdüğünü anlatan Güzel, ailesinin dindar olduğunu kendisinin de küçük yaşlardan itibaren namaz kıldığını söyledi.

RİSALE-İ NUR'U İLK DEFA BİR ASTSUBAYDA GÖRDÜM

Okumayı çok sevdiğini, Malatya kütüphanesinde bir çok kez sabahladığını, harçlıklarını kitap almaya harcadığını hatırlatan Güzel, Risale-i Nur'la bir astsubay vesilesiyle karşılaştığını ve okuduğunu belirtti:

"İlkokulda hocaya gider gelirdim. Hepimiz elimizde Kur'an-ı Kerimlerle giderdik. Bir defasında bir astsubay, Nurcuymuş. Ben de ilk defa Risale-i Nur'u onda gördüm ve Ayet'ül Kübra isimli risaleyi okudum. Ama hiç bir şey anlamadım. Osmanlıcadan da öteye. Bunun üzerine gittim söyledim. Bana lügat verdi. Osmanlıca zevkini Risale-i Nur'dan başlayarak aldım. O kadar zorduki sonradan öğrendim ama."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum