Hasan Akar'ın mahkemede anlattığı FETÖ ayrıntısı

Hasan Akar'ın mahkemede anlattığı FETÖ ayrıntısı

Referandumdan 1 ay önce bana telefon geldi. Bakırköy'de çay bahçesinde kim olduğunu bilmediğim, kod isim kullanabilir, biriyle görüştüm

Risale Haber-Haber Merkezi

Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nce "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ile halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" iddiasıyla tutuklanan Hasan Akar, FETÖ'nün dediğini yapmadığı için tehdit edildiğini söyledi.

Tutuklandığı gün mahkemede aldığı bir tehdidi anlatan Akar, ondan sonra başına bu olayın geldiğini söyledi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre duruşmada savunma yapan Akar, şöyle konuştu:

"Kırıkhan'daydım. Yakalama kararından dolayı serbestliğim olmadığı için hukuki girişimlerde bulunamadım. Youtube'da yayınlandığını duydum. Bilerek böyle bir konuşma yapmadım. Ben kitapları naklettim. Sağdan soldan topladığım bilgileri naklettim. İnternetten malum videoların silinmesini ve üzerime isnat edilen suçun kaldırılmasını talep ederim. Bu konuşmadaki üslubum yanlıştır. Bilerek böyle bir suç işlemedim.

"Referandumdan 1 ay önce bana telefon geldi. Bakırköy'de çay bahçesinde kim olduğunu bilmediğim, kod isim kullanabilir, biriyle görüştüm. FETÖ'cüler bu şekilde kod isim kullanmaktadır. Bana FETÖ aleyhindeki konuşmaları silmemi ve 2-3 dakika lehine konuşmamı ve referandumda 'hayır' deme şartıyla bir şey yapmayacaklarını söyledi. Fakat böyle yapmazsam hiçbir itibarımın kalmayacağını söyledi. Kim olduğunu bilmiyorum. 2012'de 'Münafık' diye FETÖ ile ilgili bir konuşmam vardı. Onu kaldırmam istendi. Ben de kızdım, kalktım. Başıma bu geldi. Ankara takipsizlik kararı verip, video kaldırıldıktan sonra bu şekilde yeniden işleme koydular. Ben bundan şüpheleniyorum.''

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum