Hasan Akar: Bir suç varsa bana aittir, Nur cemaatine ait değildir

Hasan Akar: Bir suç varsa bana aittir, Nur cemaatine ait değildir

Hasan Akar, mahkemede konuştu

Risale Haber-Haber Merkezi

Atatürk'e hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan ve Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nce toplam 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Hasan Akar, duruşmada konuyla ilgili kısa bir açıklama da yaptı.

2010 yılından önce sosyal medyada yayınlanan bir videounun yeniymiş gibi lanse edilerek hakkında hapis cezası verilen Hasan Akar, ilk duruşmada, söylediklerinin bazı kitaplardan nakil olduğunu ve üslubunun yanlış olduğunu söyleyerek beraatini istedi. Ancak mahkeme, Hasan Akar’ı kuvvetli suç şüphesi ve kaçma şüphesinin varlığını gözeterek tutukladı.

Bakırköy 18’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmada Kanal D televizyonundan görüntü CD'si geldiği belirtildi. Duruşmada görüntü izlendi. Sanık konuşanın kendisi olduğunu söyledi. DHA'nın haberine göre Hasan Akar, medyada kendisiyle ilgili bazı haberler çıktığını belirterek, “Ortada bir suç varsa bana aittir, mensubu olduğum Nur cemaatine ait değildir” diyerek beraatini talep etti.

Kararın açıklanmasının ardından Hasan Akar’ın avukatı Mustafa Arıboğa, 5 yılın altında ceza alanların cezaveinde yatırılmadığını belirterek “Baskı mı gördü acaba mahkemeniz. Daha cesur bir karar beklerdik sizden” diyerek karara tepki gösterdi. Bu sözleri tutanağa geçiren hakim avukata “Dışarı çıkın” dedikten sonra güvenlik görevlilerinden de duruşma salonunu boşaltmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
17 Yorum