Harvard Üniversitesi Müslüman Aktivist'i ödüllendirdi İsrail lobisi hopladı

Harvard Üniversitesi Müslüman Aktivist'i ödüllendirdi İsrail lobisi hopladı

Harvard Üniversitesi Öğrenci Topluluğu tarafından her yıl önemli aktivistlere verilen 'Prestijli Aktivistler Ödülü'ne bu yıl bir Müslüman Aktivist de layık görüldü. Fakat bu karar tartışmaları da beraberinde getirdi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Harvard Üniversitesi'nin kar amacı gütmeyen bir öğrenci topluluğu olan Phillips Brooks House Association, her yıl verdiği 'Prestijli Aktivistler Ödülü' için bu yıl Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin (CAIR) kurucu ortağı ve icra müdürü olan Nihad Awad'ı layık gördü.

Awad'ın bu ödüle layık görülmesi hem üniversitede, hem de ABD'de tartışmaları beraberinde getirdi. Nedeni ise Nihad Awad'ın İsrail-Filistin meselesi üzerine yazdığı makalelerin Anti Semitizm ile suçlanması oldu.

Awad, daha önce Filistin Dernekleri için çalışmış, ayrıca Ortadoğu'da pek çok önemli araştırmalar yapmış bir kişilik. Fakat kendisinin İsrail-Filistin meselesine bakışı ülkede Yahudi düşmanlığı ile özdeşleştiriliyor. Bunun nedeni, Awad'ın daha önce konferanslarında Hamas'a ait kitapları dağıtması, ayrıca ABD Hükümeti'nin İsrailli Siyonistlerin elinde olduğunu iddia etmesi gibi sebepler oldu.

Nihad Awad, bulunduğu pek çok ortamda İsrail'i terör ve işgal ile suçluyor. Bu konuda 90'lı yıllardan beri önemli çalışmalar da yürütüyor.

Meforum'un haberine göre Harvardlı öğrenciler ise bu suçlamalara kulak asmıyor. Onlara göre bu yaptıkları bir 'kamu hizmeti' ve Awad da bir aktivist olarak son derece önemli bir figür. Fakat ABD'deki İsrail lobisi, bu konu yüzünden Harvard ile daha çok uğraşacak gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum