Harvard öğrencileri her akşam namazından sonra Trump için ayaklanıyor

Harvard öğrencileri her akşam namazından sonra Trump için ayaklanıyor

Kampanyaya Harvard'ın tüm öğrencileri sürekli destek veriyor...

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen Harvard Üniversitesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Müslüman yasağı olarak da adlandırılan 'Seyahat Sınırılandırması' kararına karşı ayağa kalktı. Üniversite bünyesinde Müslümanların başlattığı kampanya tüm üniversiteden eksiksiz destek görüyor.

Her akşam namazından sonra

Harvard'da okuyan Müslüman öğrencilerin kurduğu Harvard İslam Cemiyeti'nin başlattığı kampanya kapsamında her akşam namazından sonra Müslüman öğrenciler nöbetleşe protesto gösterisi düzenliyor. Sessiz protesto yöntemini kullanan öğrencilere üniversitenin diğer din mensubu öğrencileri de katılıyor. Bir önceki akşam Harvard içinden 100 kişilik bir öğrenci grubu bu protestolara katıldı.

Destek gün geçtikçe artıyor

Harvard İslam Cemiyeti'nin dış ilişkileri direktörü olan Anwar B. Omeish konu ile ilgili; "Biz bir dayanışma duygusu oluşturmak istedik ve bu konuda inadımızı ortaya koyduk" diyerek üniversite öğrencilerinden gelen yardımdan bahsetti. Omeish, sık sık gündeme gelen "Müslüman yasağı" konusunun medyanın dikkatini pek çekmediğini ve insanların en çok buna tepki gösterdiğine söyledi.

The Crimson'un haberine göre Harvard Müslümanlarına destek gün geçtikçe artıyor. Konu yavaş yavaş medyanın da dikkatini çekmeye başladı. Müslüman öğrenciler Müslüman yasağı da iptal edilene kadar direnişlerini sürdüreceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.