Harran’da binlerce kişi milli birlik yürüyüşüne katıldı

Harran’da binlerce kişi milli birlik yürüyüşüne katıldı

Şanlıurfa’nın Harran İlçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, "Millet olarak tek yumruk olduğumuzda bizi kimse yıkamaz, yıkamadılar da" dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri tüm Türkiye’de olduğu gibi Harran’da da o kara gecenin yıl dönümünde gerçekleşti.

Kolkola hainlere gözdağı

Askerin, polisin, vatandaşın kolkola girerek yürüdüğü Harran’da tarihi bir gün yaşandı. Binlerce Harranlının katılımıyla birlikte başlayan kortej yürüyüşünde Harran Belediyesi tarafından özel olarak yaptırılan 30 metrelik iki Türk bayrağını yan yana açılarak 60 metrelik bayrakla gövde gösterisi yapıldı.

Özyavuz ön saflarda

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz beraberinde Harran Kaymakamı Temel Ayca, Jandarma Komutanı Murat Uyanık , Cumhuriyet Savcıları Çınar Bulut ve Yunus Tunç, Emniyet Müdürü Kemal Atıl Şen, STK temsilcileri, muhtarlar ve yediden yetmişe tüm Harran halkı ile tek vücut Milli Birlik yürüyüşüne öncülük etti.
Harran Belediyesi tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen Milli Birlik yürüyüşü Harran İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden saat 18.00’da başladı. Binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte şehitler anılırken, hain darbe girişimde bulunanlara ise lanet okundu.
Başkan Özyavuz, 15 Temmuz şehitleri ve gazileri başta olmak üzere milletin canı pahasına milli iradeyi korumasını unutturmayacaklarını belirterek, “Geçen yıl tam da bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, çok karanlık bir geceyi şehadet şerbeti içerek aydınlatan milletin fertleri olarak, yine Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla daha da aydınlık bir Türkiye’de yine meydanlardayız. 15 Temmuz’u itibarsızlaştırmak isteyenler oldu. Ancak görüyoruzki milyonlarca vatandaşımız şehitleri için, vatanı için, bayrağı için yine meydanları doldurarak en güzel cevabı verdi” dedi.

Hayati Harrani Camisi önünde son bulan yürüyüşte vatandaşlar, şehitler için dualar ettikten sonra akşam namazını topluca kıldı. Namazın ardından vatandaşlara Harran Belediyesi tarafından akşam yemeği verildi. Harran Belediyesinin düzenlediği 15 Temmuz Şehitlerini Anma Futbol Turnuvası final müsabakasının da yapıldığı etkinliklerde, tüm Türkiye ile aynı anda sela okundu. Etkinlikler sabaha kadar demokrasi nöbeti tutularak sürdürülecek.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.