Harran Üniversitesi'nde hem okuyor hem para kazanıyorlar

Harran Üniversitesi'nde hem okuyor hem para kazanıyorlar

Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, en çok öğrenciye para kazandıran üniversitenin Harran Üniversitesi olduğunu söyledi.

Fethi Altun'un haberi:
 
Üniversitede 250 öğrencinin kısmi zamanlı çalıştığını belirten Mutlu, bu sayının öğrenci talebi doğrultusunda artacağını söyledi.

10 fakülte, 11 meslek yüksekokulu, 5 yüksekokulu ve bini aşkın akademisyeni ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli üniversitelerinden biri olan Harran Üniversitesi, yeni öğrencileri karşılamaya hazırlanıyor. Tercih öncesi öğrencilere öneride bulunan Harran Üniversitesi Rektörü Halil Mutlu, öğrencilere üniversitesinin imkanlarından faydalanmalarını tavsiye etti. Huzur ve refah ortamında öğrencileri geleceğe taşıyacaklarını söyleyen Mutlu, huzurlu bir ortam, kaliteli eğitim, beslenme, barınma, burs ve öğrenci kulüpleri ile bölgenin tercih edilen üniversitesi oldukları ifade etti.

Olanakları hakkında bilgi veren Mutlu, üniversitesinin ülke genelinde en fazla kısmi çalışan öğrenci kadrosuna sahip olduğunu ifade etti. Geçen yıllar 250’nin üzerinde olan bu sayının bu yıl artarak devam edeceğini belirten Mutlu, “Öğrenci dersten artan zamanlar içinde kendisine uygun bir ortamda kütüphane, kafeterya gibi ortamlarda çalışarak hem kendini çalışma ortamına hazırlayıp hem de gelirine destek sağlayabilecek. Öğrencilerin talebi doğrultusunda kısmi çalışan öğrenci sayısını arttırabiliriz.” dedi.

ÖĞRENCİ YAŞAM MERKEZİ KURULUYOR

Rektör Mutlu, Osmanbey Kampüsü'nde yaşam merkezi kurulacağını açıkladı. Proje üzerinde çalışıldığını ve projenin son aşamaya geldiğini kaydeden Mutlu, “Projesini bir ay içerisinde şekillendirip, yapımını başlatacağız. Böylece öğrencilerimiz yurdun yanı sıra bankasıyla, marketiyle ve diğer sosyal alanlarıyla çok arzuladıkları yaşam merkezine kavuşmuş olacaklardır.” şeklinde konuştu.

3 KURUŞA 5 KÖFTE

Rektör Mutlu, beslenme imkanlarına da değindi. Aynı anda 5 bin kişinin yemek yiyebileceği kafeteryaya sahip olduklarını aktaran Mutlu, yemeklerin öğrenci için oldukça uygun fiyata indirildiğinin altını çizdi. Haftanın 5 günü 8 lira ile 5 çeşit yemek verildiğini dile getiren Mutlu, 3 kuruşa 5 köfte deyimini hatırlattı. “En iyi olmanız için çağın getirdiği teknolojik imkânları kullanıp yeni anlayışları da içerisine katarak sizlere en iyisini vermeye çalışacağız.” diyen Mutlu, konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Harran Üniversitesi olarak iyi yetişmiş, çağın gereklerine uygun bilgi ve becerilerle donanmış, alanlarında uzman olmanın yanı sıra, sosyalleşmiş, paylaşımcı ve kendine güvenen gençleri ülkemizin hizmetine sunmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.”

Cihan