Harf İnkılabının amacı İslamsızlaştırmak, İnkılap tarihinin amacı aptallaştırmak

Harf İnkılabının amacı İslamsızlaştırmak, İnkılap tarihinin amacı aptallaştırmak

Bu yalanlarla büyütüldük ama biz yandık onlar yanmasın diyor, evlatlarımızın artık bu yalanlarla büyütülmesini istemiyoruz

Risale Haber-Haber Merkezi

Tarihçi Mustafa Armağan, "Harf İnkılabında asıl maksat İslamsızlaştırmaktı" dedi. 

"İnkılap Tarihinin tam bir aptallaştırma aracı" olduğuna dikkat çeken Armağan, "Halkımızın zekâsıyla alay edilmekte ve pırıl pırıl gençler, çocuklar aptallaştırıcı tarih masallarıyla sözüm ona 'eğitilmektedir'. Aslındaysa beyinleri yıkanmakta ve yıllarca ve zorla kendilerine belletilen tarihi başka türlü düşünemez hale getirilmektedir" dedi. 

Armağan, Yeni Şafak'taki yazısında Harf İnkılabı ile neyin amaçlandığını anlattı. 1353 sayılı Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki hakkındaki kanunun “Türk devrim mevzuatı” arasındaki yerini aldığını hatırlatan Armağan, "Bir saatte bir milletin kütüphaneleri tuğla yığınına dönüştürülürken alimler cahillerle eşitlenmiş, Osmanlının dişini tırnağına katarak yetiştirdiği aydın tabakanın kaderi yeni rejimin iktidar kabzasının insafsızlığına terk edilmiştir" şeklinde yazdı. 

Armağan, "Bize Harf İnkılabı yapılır yapılmaz okur yazarlığın bir salgın gibi yayıldığı anlatılır. Hikâye tabii.. Ama artık yeter! diyoruz ve bu şakaya veya masala son verme zamanı geldi. Asıl maksat İslamdan kopmaktı" dedi.

İnönü'nün sözlerine yer veren Armağan, "Harf İnkılabı'nın İnönü'nün 'Arap' dediği 'İslam' kültüründen, medeniyetinden, sözde Ortaçağından kopmayı kolaylaştırmayı hedeflediğinin bu hilafsız itirafı karşısında başka söze hacet yok" ifadelerini kullandı.

Harf İnkılabının okuma-yazma oranını yükseltmediğini, inkılap olmasa oranın daha yüksek olacağını vurgulayan Armağan, "Bu yalanlarla büyütüldük ama biz yandık onlar yanmasın diyor, evlatlarımızın artık bu yalanlarla büyütülmesini istemiyoruz" dedi.

Yazının tamamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum