Harf İnkılabı İslam’dan uzaklaşmak için yapıldı

Harf İnkılabı İslam’dan uzaklaşmak için yapıldı

Yavuz Bülent Bakiler, “Harf inkılabı İslam'dan ve Kur'an'dan uzaklaşmak için yapılmıştır” dedi

Her Cumartesi gecesi 23.10'da SkyTürk360'da ekranlara gelen Karakutu'da bu hafta Türkiye'de gerçekleştirilen harf inkılabı tartışıldı. Zaman zaman gergin anlarında yaşandığı programda moderatörler; Fikri Akyüz ile Fatih Bayhan'ın ortamı başarıyla sakinleştirmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Program konuklarından Yavuz Bülent Bakiler Türkiye'deki 'harf inkılabı' ile SSCB'de gerçekleştirilen 1917 sosyalist devriminin aynı olduğunu öne sürdü. Bakiler, komünist Rusya'da insanların dinden uzaklaştırıldığını da vurgulayarak aynı durumun Türkiye'de de gerçekleştirildiğini iddia etti.

HARF İNKILABI İSLAM’DAN VE KURAN’DAN UZAKLAŞMAK İÇİN YAPILDI!

"Cumhuriyet yönetimini tenkit etmek düşmanlık olarak görülüyor" ifadesini de kullanan Yavuz Bülent Bakiler hararetli geçen programda şu cümlelere yer verdi; "Atatürk de bir insandır. Onun da yanlışları olmuştur. Eleştirmek düşmanlık değildir. Dil, din ve musikide inkılap olmaz. Dil devrimi olmaz, dili ortadan kaldırır. Osmanlı'nın elbette hataları var, Cumhuriyet'in de hataları var. Osmanlı'nın edebiyatta Farsça'yı kullanması yanlış. 'Harf inkılabı İslam'dan ve Kur'an'dan uzaklaşmak için yapılmıştır.' Osmanlı bizim şerefimizdir. Cumhuriyet'in ilk kurucuları arşivimizi Bulgaristan'a sattı. Şapka devriminden sonra mezar taşlarındaki sarıklar, fesler yıkıldı. 1946 yılında demokratik nizama geçtik. Köy Enstitüleri'nin kapatılması gayet isabetli olmuştur. Milletimizin dili öztürkçe değildir. Çocuklarımızı öztürkçeye mahkum etmek irticadır."

KAYNAK: ROTAHABER