Hareketli interneti en çok kullanan ülke

Hareketli interneti en çok kullanan ülke

2014 yılında Avrupalıların yarısında fazlası interneti hareket halindeyken kullandı.

Avrupa Birliği İstatistik Kurumu Eurostat tarafından yapılan araştırmada 2014 yılında Avrupalıların yarısında fazlasının interneti hareket halindeyken kullandığını açıklandı. Araştırmada kullanıcıların beşte birinin interneti devamlı olarak açık tuttuğunu da belirtildi.
Hayatın birçok sahasında giren internet hizmetleri, her geçen gün daha fazla mobil olarak kullanılmaya başlandı. Kullanıcıların hareket halindeyken internete bağlanma rakamları ise Avrupa’da yüzde ellinin üzerine çıktı.
 
Avrupa Birliği İstatistik Kurumu Eurostat tarafından 150 bin hanede yaptığı araştırmanın neticesinde ortaya 2014 yılında Avrupalıların yarısında fazlasının interneti hareket halindeyken kullandığını açıkladı. İnternet kullanıcılarının 2012-2014 yılları arasında yüzde 20’lik bir artışın olduğu açıklandı. Ankete katılanların üçte ikisinin her gün internete mobil olarak bağlandığı tespit edildi.
 
16-74 yaşları arasındaki yapılan ankette katılımcıların yüzde 65’inin internete girerek araştırıma yaptığını, yüzde 51’inin de mobil olarak hareket halindeyken mobil hizmet aldığı belirlendi. Mobil olarak bağlananların sayısında ise iki yılda yüzde 16 artış kaydedildi.
Hareket halinde internet hizmeti alan ülkelerin arasında en büyük artışı ise Almanya, Estonya, İspanya ve Macaristan, özellikle güçlü büyüme oldu. Yüzde 70’in üzerinde mobil olarak internete kullan ülkeler Norveç, İsveç, Danimarka ve İngiltere en yaygın kullanıcılar olarak sıralandı.
 
Hiç internet kullanmayanların oranı ise yüzde 18’e geriledi. İnterneti fotoğraf ve filim arşı ve için kullananların oranı yüzde 21 olarak belirlenirken, . Arşiv olarak kullanılan ülkeler Danimarka yüzde 42, İngiltere yüzde 38, Lüksemburg ve İsveç yüzde 35’ile ilk dört sıraya aldılar.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.