Harekeli orjinal Mesnevi-i Nuriye geliyor

Harekeli orjinal Mesnevi-i Nuriye geliyor

Badıllı ağabey Halep'te düzenledi İstanbul'da basıyor

İbrahim Mert'in haberi:
 
RİSALEHABER-ÖZEL
 
Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinden Abdülkadir Badıllı ağabey Mesnevi-i Nuriye'nin Arapça baskısını harekeli bir şekilde yeniden yayınlayacağını açıkladı.
 
Risale Haber'e konuşan Badıllı ağabey, daha önce yazdığı Mufassal Tarihçe-i Hayat kitabını yeni belgelerle tekrar bastırdığını da söyledi. Cumhuriyet, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, MİT ve Osmanlı arşivlerinden çıkan belgelerle yaklaşık 1.000 (bin) sayfa ilave olduğunu hatırlatan Badıllı ağabey, "kitapta çok ses getirecek bilgiler, belgeler var" dedi.
 
Belgelerden örnek veren Badıllı ağabey, M.Kemal'in başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu'nun Bediüzzaman Said Nursi'yi adım adım izlediği, aleyhinde haberlerin yapıldığına dikkat çekti.
 
MESNEVİ-İ NURİYE
 
Mesnevi-i Nuriye'nin Arapçasını Halep'te harekeli olarak dizdirdiği bilgisini de paylaşan Badıllı ağabey, üzerinden 5 yıldır çalıştığı kitabın İstanbul'da Hizmet Vakfı tarafından basılacağını da açıkladı.
 
Badıllı ağabey, "Muazzam, emsali olmayan bir kitap. Allah'ı çok yakından tanımak isteyenler varsa bu kitabı okumalı. Mesnevi-i Nuriye Arapça okununca görülecekki büyük bir sır var. Türkçe tercümesinde bunu tam olarak göremiyoruz. Ezbere konuşmuyorum. Çok kitap okuyan ve kütühanesinden 10 bin cilt kitap olan birisi olarak bunu söylüyorum. Diğer kitaplar mesela namazın nasıl kılınacağını, orucun nasıl tutulacağını ve sevaplarını anlatırken Bediüzzaman Hazretleri niçin yapıldığını, hikmetinin ne olduğuna dair cevaplar veriyor" şeklinde konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
10 Yorum