Harçlıklarıyla motorlu araç ürettiler

Harçlıklarıyla motorlu araç ürettiler

Afyon Kocatepe Üniversitesi Çay Meslek Yüksekokulu öğrencileri, harçlıklarını birleştirerek hurdalıklardan aldıkları malzemelerden motorlu 4 mini araç yaptı.

Çay Meslek Yüksekokulu'nun  Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü öğretmenleri, öğrencilerinden hurdalıklardan toplanılması koşuluyla prototip motorlu araç yapılması istedi.

Bölüm öğrencileri kurdukları gruplarla, hurdalıklardan malzeme toplamaya başladı. Burslarından arttırdıkları paralarla, gerekli malzemeleri toplayan öğrenciler, her bir aracı 6 ayda tamamladı. 

Okulun Müdürü Doç. Dr. Celal Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araçların her bir parçasının başka bir araca ait olduğunu söyleyerek, şunları belirtti:

"Çocuklar, hurdalardan araç üretiyorlar. Bizler istesek yeni malzemeler alabiliriz ama bunu bilerek yapmıyoruz. Öğrencilerimiz atıl vaziyetteki malzemelerle kendi tasarımlarını ortaya çıkarıyorlar. Öğrenciler, daha sonra bu araçları yürütmeyi öğreniyorlar. Öğrenciler her türlü malzemeyi değerlendirdi. Bir motorun nasıl çalıştığını hareket ettiğini öğreniyorlar. Okuldaki araçların malzemelerini görüyorlar ama bir de bunu kendi tasarladıkları araçlara yerleştirerek görüyorlar. Bu, öğrencilere cesaret kazandırıyor. Bu çalışmalar, öğrencilerin gelişimine kesinlikle katkı sağlıyor. Ayrıca bu araçlardan biri, güneş enerjisi çalışması için gerekli çalışmalar yapılıyor."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.