Harçlar için cepten 15 milyar lira çıktı

Harçlar için cepten 15 milyar lira çıktı

Vatandaşın cebinden geçen yıl pasaporttan tapuya, trafikten notere kadar tüm harçlar için yaklaşık 14 milyar 778 milyon 209 bin lira çıktı.

AA muhabirinin Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) verilerinden derlediği bilgilere göre, geçen yıl kamu 14 milyar 778 milyon 209 bin liralık harç tahsilatı gerçekleştirdi.

Vatandaş harç kalemleri içerisinde en yüklü ödemeyi tapu harçları için yaptı. Konut alım-satımı yapacakları yakından ilgilendiren konular arasında gelen, tapu masrafı olarak da adlandırılan bu ücret için geçen yıl 8 milyar 94 milyon 595 bin lira ödendi.

Tapu harçlarını 2 milyar 478 milyon 871 bin lira ile yargı harçları takip etti. Yargı harçlarını da 1 milyar 952 milyon 988 bin lira ile diğer harçlar, 918 milyon 121 bin lira pasaport ve konsolosluk harçları, 662 milyon 294 bin lira ile noter harçları, 598 milyon 475 bin lira ile de trafik harçları izledi.

 Harç kalemleri arasında en küçük meblağ 278 bin lira ile vergi yargısı harçlarının olurken, gemi ve liman harçları ile imtiyazname, ruhsatname ve diploma harçları ödeme tutarlarının en küçük olduğu harç kalemleri oldu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.