Hapishanelerinde oruç tutan Müslümanlara domuz eti işkencesi

Hapishanelerinde oruç tutan Müslümanlara domuz eti işkencesi

Ramazan'ın gelmesi ile birlikte iftar ve sahur vakitleri için iki seçeneğe mahkum kalıyorlar

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Amerika Birleşik Devletleri'nin Alaska eyaletinde hapishanelerdeki Müslümanlar zor zamanlar yaşıyor. Hapishanelerdeki Mahk İmamlarının bildirdiğine göre Müslüman mahkumlar isyanın eşiğinde.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin (CAIR) aktardığı bilgiye göre, Alaska'daki iki hapishanede Müslümanlara sahur ve iftarda çok kısıtlı yemek veriliyor. Öyle ki Müslümanlar açlıktan ölmek üzere. Hapishanedeki Müslümanlara açlıktan ölmek istemiyorlarsa 'domuz eti' yemeleri gerektiği söyleniyor. Zira hapishanedeki yemeklerde Ramazan'ın gelmesi ile birlikte domuz ürünleri kullanılmaya başlandı.

Hapishanedeki Müslümanlar Ramazan'ın gelmesi ile birlikte sadece sahur ve iftarda yemek yiyor. Fakat hapishane sahur vakitleri için bir yemek hazırlığı yapmıyor. Sadece çok düşük kalorili bir kaç sebze ürünü ile sahur yapan Müslümanları ise iftar vakti geldiğinde daha kötü bir seçenek bekliyor; "domuz eti."

Özellikle Alaska'daki Anchorage Correctional Complex Hapishanesinde mahkumlar artık isyanın eşiğine gelmiş durumda. Hapishane imamları isyan çıkmaması için elinden geleni yapsa da, Müslüman mahkumların beslenme rutini 'açlık grevi' seviyesine kadar düştü.

Yapılan zulüm ise ABD yasalarına aykırı. ABD'deki hapishanelerde mahkumları belirli bir yiyeceğe zorlamak yasalarda tamamen yasak. Press TV'nin haberine göre, CAIR ulusal dava müdürü Lena Masri şu ifadeleri kullanıyor;

“Mahkemenin, Anchorage Correctional Complex yetkililerinin yaptığı yanlışı cezalandırmasını umuyoruz. Müslüman mahkumların, Ramazan ayında kutsal inançlarına aykırı davranmaya ya da inanç ilkelerini ihlal etmeye zorlamayacaklarını umuyoruz.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum