Hapishanelerdeki yakınlarımız kötü muamele görüyor

Hapishanelerdeki yakınlarımız kötü muamele görüyor

İddia Mısır'da darbe karşıtı tutuklu gazetecilerin ailelerinden geldi.

Gazeteciler Sendikası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan aileler, yakınlarıyla iletişim kuramadıklarını, görüşmelerde zorluk çıkarıldığını dile getirdi.

El-Cezira muhabiri Abdullah eş-Şami'nin eşi Cihad Halid Bedevi, "Şami ile en son 19 gün önce görüştüm ve bu görüşmede bana açlık grevini bitirmesi için tehdit edildiğini söyledi" diye konuştu.

Tutuklu gazetecilerden Ahmed İzzeddin'in kızı Cihad ise tansiyon hastası babasının hapiste kötü muamele gördüğünü ve halihazırda şeker, böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları bulunduğunu kaydetti.

Darbe Karşıtı Gazeteciler Hareketi Sözcüsü Ahmed Abdulaziz, hapishanelerdeki tutuklu gazeteci sayısının 48 olduğunu ve gazetecilerin "ihlallere dikkati çekmek için açlık grevi yaptığını" ifade etti.

Gazetecilere destek için açlık grevi yaptığını vurgulayan insan hakları savunucusu Leyla Suveyf de tutuklulara yönelik işkence vakalarına karışanların cezalandırılmasını talep etti.

Açlık Grevini İzleme Yüksek Komitesi tarafından dün yayımlanan yazılı açıklamada, 12 farklı hapishanede açlık grevi yapan 20 binden fazla darbe karşıtı tutuklu ve mahkumun 86’sının eylemleri nedeniyle ağır hasta oldukları duyurulmuştu.

Mısır İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamalarda ise hapishanelerde açlık grevi yapıldığı ve işkence iddiaları reddedilirken, mahkum ve tutuklulara uluslararası insan hakları ilkelerine göre muamele edildiği savunulmuştu.

Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak tarafından yapılan açıklamalarda, Mısır’da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından 22 binin üzerinde darbe karşıtının tutuklandığı kaydediliyor. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.