Hangi telefonun şarjı daha çok dayanıyor?

Hangi telefonun şarjı daha çok dayanıyor?

2013'ten bu yana Samsung, Sony ve Apple gibi lider akıllı telefon üreticilerinin amiral gemisi serilerindeki batarya ömrüne ilişkin rapor yayınlandı.

Akıllı telefonların hayatımıza tam olarak girmesiyle birlikte dünyadaki birçok insan telefonlarına bağlı olarak yaşıyor. Öyle ki hızla gelişen teknolojiyle artık içerik üretmiyorsak neredeyse hiçbir şekilde bir bilgisayara ihtiyaç duymuyoruz. Hepimiz akıllı telefonlara bağlıyken akıllı telefonların bizimle bağlı olduğu zamanı ise telefonların batarya ömrü belirliyor, bu noktada da cihazların bataryası büyük bir önem taşıyor.

Dünya’nın en popüler teknoloji yayınlarından olan PhoneArena, 2013 yılından başlayarak cihazların batarya ömrüyle ilgili elindeki verileri toplayarak son üç yıllık dönemde şirketlerin amiral gemisi serilerinin ne kadar iyi bir pil ömrü sunduğuna ilişkin bir rapor yayınladı.

Samsung, Apple, HTC, Sony, Motorola ve LG’nin amiral gemisi serilerinin baz alındığı rapora baktığımızda yıllar arasında en düz grafik Motorola Moto X serisine aitken en fazla iniş ve çıkışı Sony Xperia Z (ve X) serisinde görüyoruz.

batarya ömrü

Bataya ömürlerine baktığımızda en uzun ömürlü bataryayı Samsung Galaxy Note serisinin sunduğunu görüyoruz. Samsung Galaxy Note serisini her ne kadar bazı cihazlarında batarya ömründe ciddi bir düşüş yaşasa da son dönemde toparlayan Sony Xperia Z ve X serisi ve Samsung Galaxy S serisi takip ediyor.

Şirketlerin batarya ömrünü geliştirmesiyle ilgili detaylara baktığımızdaysa Samsung Galaxy Note, Apple iPhone ve Motorola Moto X serilerinin hiç kayıp yaşamadan sürekli olarak batarya ömrünü arttırdığını görüyoruz.

HTC One M serisine baktığımızda 2015 yılının ilk yarısında düşüş yaşasa da genel olarak orta seviyede bir batarya ömrü sergilediği dikkat çekiyor.

Kullanıcıların şüphesiz batarya ömründen en çok şikayetçi olduğu markalar dediğimizde aklımıza ilk gelen şirketlerden biri ise LG. Özellikle işlemci ve ekran çözünürlüğüne göre 3000mAh bataryayla oldukça iyi bir pil ömrü sunan hatta döneminin en uzun batarya ömrü olan telefonlarından biri olan LG G2’den sonra LG’nin ısrarla 3000mAh bataryayı sürdürmesi ve en son modüler akıllı telefonu LG G5 ile bataryayı 2800mAh’e düşürmesiyle LG G serisinde 2013’ten itibaren düşüş gözlemleniyor. Yine LG’nin batarya ömrü konusunda başarısız olduğunu grafikte yükselişe geçmeyen tek amiral gemisi serisinin LG G serisi olması da doğruluyor.

 

(Webtekno)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.