Hangi branşta kaç öğretmen alınacak?

Hangi branşta kaç öğretmen alınacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin öğretmen alımına ilişkin 108 alanda belirlenen kadro kontenjanlarını açıkladı.

Bakanlığın, www.meb.gov.tr internet sitesinden açıklanan listeye göre en fazla kadro alımı bin 423 ile İngilizce öğretmenliğine yapılacak. İngilizce'yi bin 135’le sınıf öğretmenliği izlerken, bin 43 İlköğretim matematik öğretmenliği ve bin 33 din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni alımı yapılacak. 

Başvurular 29 Ocak- 4 Şubat 2015 tarihleri arasında alınacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı, 2015 Yılı Şubat Dönemi Öğretmenlik İçin Başvuru Ve Atama Duyurusu yaptı. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, ataması yapılacak öğretmen kontenjanları belirlendi. Buna göre, en fazla öğretmen alımı yapılacak branş, bin 43 kontenjanla İngilizce öğretmenliği olacak.

Çince, bahçecilik, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri, denizcilik/su ürünleri, gemi yapımı/gemi ressamlığı, Gemi Yapımı/Çelik Gemi Yapımı, Gemi Yapımı/Gemi Tesisatı, Gemi Yapımı/Tekne ve Yat Yapımı, Grafik ve Fotoğraf/Fotoğraf, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetler, Harita-Tapu-Kadastro/Harita-Tapu-Kadastro Hukuk, Harita-Tapu-Kadastro/Harita-Tapu-Kadastro Tekniği, Hayvan Sağlığı, Hayvan Yetiştiriciliği, İnşaat Tek./Yapı Dekorasyon, İnşaat Tek./Yapı Tasarımı, Laboratuvar Hizmetleri, Ray.Sis.Tek./Ray.Sis.Elektrik-Elektronik öğretmenliği alanlarına ise birer kontenjan verildi.

MEB tarafından, Yaşayan Diller ve Lehçeler( Kurmançi) alanına 7 ve Yaşayan Diller ve Lehçeler(Zazaki) alanında 2 öğretmen kontenjanı ayrıldı.

cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.