Hamsi fiyatı tavan yaptı

Hamsi fiyatı tavan yaptı

Karadeniz'de son dönemlerde avlanan hamsi miktarı azalınca fiyatı 10 liraya kadar yükseldi.

Karadeniz'de avlanan hamsi miktarı düşünce fiyatı 10 liraya yükseldi.

Rize Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mesut Rakıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz'de Türk karasularında hamsi geçişinin sona erdiğini belirterek, "Fakirin tükettiği en uygun balık hamsiydi o da yok. Fiyatlar balık olmadığı sürece artacaktır" dedi.

Kıyılarının doldurulmasıyla balıkçılık ve balık yuvalarının yok edildiğini öne süren Rakıcı, son günlerde Karadeniz'de sadece hamsi ve istavrit kaldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Daha önce tüm kıyı şeridindeki belediyelerin katı atıklarını denize boşalttığını söylemiştik. Hiçbir arıtma yapmadan denizlerimizi zehirliyoruz. Karadeniz'in belli bir kısmından sonrası bataklık halinde. Kıyıları doldurmakla balıkçılarımızı ve balık yuvalarımızı yok ettik. Bu sebeplerden dolayı denizde balık yok. Doğu Karadeniz kıyılarında önceden 60-70 çeşit balık türü vardı. Şimdi ise hamsi, palamut, istavrit ve biraz da sargan var. Balıkçılık artık öldü. Hamsinin belli bir göç yolu var. Kıyılarımızda hamsi geçişi sona erdi. Fakirin tükettiği en uygun balık hamsiydi o da yok. Fiyatlar balık olmadığı sürece artacaktır."

Hamsi Gürcistan açıklarında

Rize Balıkçı Hali Başkanı Kenan Yavuz ise hamsi fiyatlarında yaşanan artışın en büyük nedenlerinden birinin hamsinin göç etmesi olduğunu belirti.

Hamsi sürülerinin Gürcistan kıyılarında olduğunu ifade eden Yavuz, "Balıkçılarımız da orada avlanmaya çalışıyor. Balık azlığı hep böyle sürmeyecek. Havaların biraz daha ısınmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Bu arada Karadeniz'de avlanan hamsi miktarı son zamanlarda azalınca hamsinin fiyatı da yükseldi. Rize ve çevre illerde hamsinin kilosu ortalama 10, palamut 15, çinekop 25, torik 35, istavrit 5, mezgit 20 liradan satışa sunuluyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.