Hamdallah: Burası Filistin'in başkentidir

Hamdallah: Burası Filistin'in başkentidir

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, Mescid-i Aksa ziyaretinde, "Kudüs'ün Filistin devletinin başkenti olduğunu söylemeye geldik" dedi.

Hamdallah, beraberindeki heyet ile birlikte Mescid-i Aksa ve Kubbet-us Sahra'yı ziyaret ederek, burada ikindi namazını kıldı. Namaz öncesinde bir konuşma yapan Hamdallah, "Buraya Doğu Kudüs'ün Filistin devletinin başkenti olduğunu söylemeye geldik. Kudüs, Filistin projesinin en önemli parçasıdır ve Kudüs'süz bir Filistin projesi düşünülemez" diye konuştu.
 
İsrail'in işgalinin bir gün sona ereceğini ve Doğu Kudüs'ün yeniden Filistin'in bir parçası olacağını söyleyen Hamdallah, Filistinli yetkililerin Aksa'da yaşananlar için uluslararası arenada da temaslarını sürdürdüğüne dikkati çekti.
 
Ziyareti esnasında Hamdallah'a Kudüs İşleri Bakanı Adnan El-Huseyni, İstihbarat Müdürü Macit Faraj ve Kudüs Müftüsü Muhammed Hüseyin eşlik etti. Hamdallah, daha sonra Filistinlilerin tezahüratları eşliğinde Aksa'yı terk etti.
 
Öte yandan, Hamdallah'ın ziyaretinden yaklaşık iki saat önce bir grup Yahudi, polis eşliğinde Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi. Buna tepki gösteren çevredeki Filistinliler ise avluya giren Yahudiler aleyhinde sloganlar attı.
 
Hamdallah'ın ziyareti İsrail'in geçtiğimiz haftalarda yaşanan olaylardan dolayı Mescid-i Aksa konusundaki ihlalleri artırmaya başladığı dönemde gerçekleşti. Bu ziyaret, Hamdallah'ın 2013'te Başbakan seçildikten sonra Aksa'ya ikinci ziyareti olma özelliğini taşıyor.
Mescid-i Aksa Kültür ve Miras Vakfı, İsrail parlamentosunun, Aksa'nın zaman ve mekan olarak Müslümanlar ile Yahudiler arasında bölünmesini öngören bir yasa teklifini sunmaya hazırlandığını duyurmuştu. İsrail polisi korumasındaki Yahudi yerleşimcilerin son günlerde sık sık Mescid-i Aksa'ya girmeleri gerginliklere neden oluyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.