Hamas'tan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'a kınama

Hamas'tan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'a kınama

Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, intifadayı "yıkım" olarak nitelendirmesini ve İsrail ile koordinasyon halinde olduklarına yönelik açıklamalarını eleştirdi.

Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, intifadayı (ayaklanma) "yıkım" olarak nitelendirmesini ve İsrail ile koordinasyon halinde olduklarına yönelik açıklamalarını eleştirdi.
 
Hamas sözcüsü Sami ebu Zuhri, "Hamas, Devlet Başkanı Abbas'ın, intifada ve İsrail'le güvenlik alanında koordinasyon halinde olduklarına yönelik şok edici açıklamalarını kınıyor. Bu açıklamalar Filistin halkını, şehitleri, esirleri ve Fetih hareketinin yönetimi altındaki savaşçıların görüşlerini yansıtmıyor" dedi.
 
Ebu Zuhri, "Filistin halkının sembolleriyle ve liderleriyle gerçekleştirdiği intifadadan vazgeçen ancak kendini yalnızlaştırmış olur" ifadesini kullandı.
 
Ebu Zuhri ayrıca  Filistin yönetimi ile İsrail arasındaki güvenlik alanındaki koordinasyon, "Hamas'ın izlenmesi ve üyeleri hakkında bilgi verilmesinin"Filistin kanunlarına göre suç teşkil ettiğini belirtti.
 
Şalit takas anlaşmasıyla İsrail hapishanelerinden serbest bırakılan Filistinliler'in tekrar gözaltına alınmasına dikkati çeken Ebu Zuhri, anlaşmaya arabuluculuk eden Mısır yönetiminden sorumluluğunu üstlenmesini istedi. Ebu Zuhri, İsrail'in serbest bırakılanları gözaltına alarak anlaşmayı ihlal ettiğini bildirdi.
 
İsrail'i uyardı
 
Ebu Zuhri, İsrail'in Batı Şeria'dan Filistinliler'i uzaklaştırmaması konusunda uyardı ve zayıflık döneminden meydan okuma dönemine geçtiklerini dile getirdi. Filistin yönetiminden ve uluslararası toplumdan, Filistinliler'i koruma, İsrail'in düşmanca tutumuna ve binlerce Filistinli'yi tutuklamasına karşı sorumluluğunu yerine getirme çağrısında bulundu.
 
Suudi Arabistan'ın başkenti Cidde'de İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 41. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda konuşan Abbas, Batı Şeria'da kaçırıldığı iddia edilen kayıp 3 Yahudi yerleşimcinin bulunması için İsrail ile güvenlik alanında işbirliği yapılmasını savunarak, bunun Filistin halkını koruyabilmesi için yönetimin yararına olduğunu ifade etmişti. 
 
Abbas ayrıca "intifadayı" Filistinliler için bir yıkım olarak nitelemiş, yeniden yaşanmasına izin vermeyeceklerini belirtmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.