Hamas'tan Filistin Devlet Başkanı Abbas'a cevap

Hamas'tan Filistin Devlet Başkanı Abbas'a cevap

Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın "ortaklığı bitirme" yönündeki söylemlerinin milli uzlaşıya zarar verdiğini belirtti.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Hamas ile ortaklığı bitirme yönündeki beyanatları, hayal kırıklığı yaratan ve uzlaşıya zarar veren açıklamalardır. ABD ve İsrail'in birliğin başarısız olması konusundaki isteği de böylece gerçekleşiyor" denildi.
 
Açıklamada,  "Abbas'ın Hamas'a gerekçesiz bir şekilde saldırması, Filistin halkı ve direnişine kötülük etmektir" ifadeleri kullanıldı.
 
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, cumartesi günü Mısır'ın başkenti Kahire'de yaptığı açıklamada, Hamas'ın Gazze'de "gölge hükümet" kurduğunu ve milli uzlaşı hükümetinin bu şekilde hiçbir şey yapamayacağını savunarak Hamas'la durumun böyle devam etmesini kabul etmeyeceklerini söylemişti.
 
Hamas ve Fetih arasında 7 yıl süren ayrılık döneminin ardından 23 Nisan'da milli mutabakata varılmış, bu çerçevede 2 Haziran'da da Rami el-Hamdallah başbakanlığında uzlaşı hükümeti kurulmuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.