Hamas İsrail'i tanırsa müzakereler devam eder'

Hamas İsrail'i tanırsa müzakereler devam eder'

İsrail Ekonomi Bakanı ve koalisyon ortağı "Yahudi Evi Partisi" lideri Naftali Bennet, "Hamas eğer İsrail'i tanırsa müzakerelere devam ederiz" dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun geçen hafta Fetih ile Hamas arasında varılan milli mutabakat sonrası 9 aydır devam eden barış görüşmelerinden çekilmesinin ardından, İsrail hükümetinin en sağcı koalisyon ortağı "Yahudi Evi Partisi" lideri ve Ekonomi Bakanı Naftali Bennet AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hamas eğer İsrail'i tanırsa, Oslo anlaşması dâhil Filistinlilerle geçmişte yapılan tüm anlaşmaları kabul edip, terörü lanetlemesi halinde, bu üç şartı yerine getirirse, barış sürecinin devam edeceği şartlar doğar ve müzakerelere devam ederiz" diye konuştu.

Filistin'le yürütülen barış müzakereleri sırasında İsrail'in, Filistin'den, "İsrail'i bir Yahudi devleti" olarak tanıması yönündeki aşırı talebine karşılık, geçmişte Ürdün ve Mısır'la yapılan barış anlaşmalarında bu yönde bir isteğinin olmadığının hatırlatılması üzerine Bennet, "Çünkü her iki ülke de İsrail topraklarında bir hak iddia etmiyorlardı. Filistinliler ise bu topraklar üzerinde hak iddia ettiği için bunu istiyoruz" cevabını verdi.

Bennet, İsrail'in, Filistin hükümetine Hamas'la birleşmesi sonrası ne tür ekonomik yaptırımlara gideceği sorusuna, şöyle cevap verdi:

"Bu ay sonunda her ay düzenli olarak Filistin'e ödenen vergi gelirleri önceden olduğu gibi gitmeyecek ve elektrik parası borçlarına karşılık mahsup edilecek."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.