Hamas heyetinin Kahire temasları

Hamas heyetinin Kahire temasları

Hamas Siyasi Büro üyesi Hisam Bedran, Mısır'ın başkenti Kahire'de yetkililerle yapılan görüşmelerin olumlu ilerlediğini belirtti

Hamas Siyasi Büro üyesi Hisam Bedran, yaptığı yazılı açıklamada, İsmail Haniye başkanlığındaki Hamas heyetinin, Gazze'deki durum ve uzlaşı meselesi başta olmak üzere Kahire'de olumlu görüşmeler yaptığını ifade etti.

Mısır heyetinin, 12 Ekim'de imzalanan "uzlaşı anlaşması"nın uygulanması sürecini takip etmek üzere 25 Şubat'ta Gazze'ye geleceği bilgisini veren Bedran, Hamas'ın, Mısır heyetinin görevini başarıyla tamamlaması, uzlaşı anlaşmasının uygulanması yolunda güvenin tesis edilmesi ve ulusal birliğin sağlanması için birtakım kolaylıklar sağlayacağını kaydetti.

Bedran ayrıca Filistin meselesinin karşı karşıya kaldığı büyük meydan okumalar ve Filistin halkının haklarına yönelik yakın tehlikelerin gölgesinde birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini bildirdi.

İsmail Haniye başkanlığındaki Hamas heyeti, 9 Şubat'ta Refah Sınır Kapısı'ndan geçerek Mısır'a gitmişti.

Hamas'ı temsil eden, siyasi büro üyeleri Musa Ebu Merzuk, İzzet er-Rişk ve Muhammed Nasr'ın yer aldığı ikinci heyet de diğer heyete katılmak üzere 19 Şubat'ta Mısır'a geçmişti.

Hamas ve Fetih heyetleri, Mısır'ın başkenti Kahire'deki müzakereler kapsamında geçen yıl 12 Ekim'de, Filistin'deki bölünmüşlüğü bitirmek için "uzlaşı anlaşması" imzalamıştı.

Kaynak: AA 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.