Hamas BM'nin planını kabul etmedi

Hamas BM'nin planını kabul etmedi

Birleşmiş Milletler'in, Gazze'nin yeniden inşası amacıyla bölgeye inşaat malzemesi sokulması planının Hamas tarafından kabul edilmediği belirtildi.

Birleşmiş Milletler'in (BM), Gazze'nin yeniden inşası amacıyla bölgeye inşaat malzemesi sokulması planının Hamas tarafından kabul edilmediği belirtildi.
 
Hamas Sözcüsü Musa Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, BM'nin, Gazze'nin yeniden inşası amacıyla bölgeye inşaat malzemesi girmesi planını Hamas tarafından kabul edilmediğini açıkladı.
 
Merzuk, " BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry'nin planı bizlere hiçbir surette sunulmadı. Bu plan,Hamas yetkililerinden resmi olarak onaylanmadı. Plan'da bazı düzenlemeler yapmamız için Gazze'deki tüm siyasi ve toplumsal güçlerle çalışacağız" ifadesini kullandı.
 
BM Genel Sekreteri'nin Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry, Gazze'nin yeniden inşası amacıyla bölgeye BM denetiminde inşaat malzemesi sokulması için İsrail ve Filistin'in anlaştığını belirtmişti.
 
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarını sürdüren İsrail, 26 Ağustos'ta, Mısır'ın arabuluculuğundaki görüşmelerde varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti. İsrail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 157 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.