Hamaney'den ABD'ye nükleer anlaşma tepkisi

Hamaney'den ABD'ye nükleer anlaşma tepkisi

İran dini lideri Hamaney, ABD ile müzakere ve tavizlerin sorunları halletmediğini bunun da en bariz örneğinin nükleer müzakereler olduğunu belirtti.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile müzakerelerin sorunları halletmediğini bunun da en bariz örneğinin nükleer müzakereler olduğunu söyledi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, başkent Tahran'daki konutunda kalabalık bir öğrenci grubunu kabul eden Hamaney, konuşmasında Washington'ı hedef aldı.

Ülkedeki bazı kesimlerin ABD'ye taviz vermek suretiyle ülkedeki sorunların çözüleceğini düşündüğünü belirten Hamaney, bu düşüncenin çok tehlikeli olduğunu ifade etti.

İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya arasında 14 Temmuz 2015'te imzalanan nükleer anlaşma konusunda ABD yönetiminin taahhütlerini yerine getirmediğini ileri süren Hamaney, Washington yönetimini "yalancı" ve "aldatıcı" olarak niteleyerek, "Onların yalancı olduklarının açık bir örneği nükleer anlaşma sonrasındaki yaklaşımlarıdır." ifadesini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.