Halkın tercihi raylı sistem

Halkın tercihi raylı sistem

İstanbul halkı metro, tramvay ve Marmaray'ı sevdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin verilerine göre, son 10 yılda raylı sistemi kullananların sayısı 3 kat artarak günlük 1 milyon 632 bin 863 kişiye yükseldi

 İstanbul'da raylı sistemle yapılan yatırımlar, vatandaşların metro, tramvay ve Marmaray'a ilgisini artırdı. Trafik çilesi çekmeden istedikleri yere süratle ulaşmak isteyen İstanbulluların toplu ulaşımda ilk tercihinin raylı sistemler olduğu ortaya çıktı. Avrupa'da trafik yoğunluğu en yüksek şehir olan İstanbul'da toplu taşıma kültürü son 10 yılda önemli değişiklikler gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verilerine göre, 2004 yılından bugüne raylı sistem kullanım oranı yüzde 6, denizyolu kullanımı yüzde 1,5 artış gösterirken, ulaşımda karayolunu tercih edenlerin oranı ise yüzde 7,4 azaldı. 2004 yılında toplu taşımadaki payı yüzde 8,6 olan raylı sistemlerin kullanım yüzdesi yeni metro hatları ve Marmaray gibi projelerle yüzde 14,5 oranına yükseldi. 2004 yılında raylı sistemleri ortalama 532 bin kişi kullanırken, bu rakam 2014'te 3 kat artarak günlük 1 milyon 632 bin 863 kişiye yükseldi.

YOLCU SAYISI ARTTI

2004'te günde banliyo trenleri ile ortalama 130 bin yolcu taşınırken, Marmaray ile günde 61 bin yolcu taşındı. Raylı sistemde en fazla yolcu taşıyan hat ise 423 bin yolcuyla Kabataş-Bağcılar tramvay hattı olurken onu 359 bin yolcuyla Taksim metrosu ile 337 bin yolcuyla Aksaray-Havalimanı hafif metro hattı izledi. Toplu ulaşımda metrobüs hariç, belediye otobüslerini kullananların sayısı ise azaldı. Verilere göre metro uzunluğu 2 kat artarken, yolcu sayısında ise 3 kat artış sağlandı. Taksi dolmuş kullananların sayısı 3 kat artarak 400 binden 1,2 milyona, servis kullananların sayısı ise 1 milyon kişi artarak 2.4 milyona yükseldi. İstanbul'daki özel araç sayısı ise yüzde 57 oranında artarak 2 milyon 50 binden 3,2 milyona yükseldi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.