Halka Silah Doğrultmayan Askeri de Vurmuşlar!

Halka Silah Doğrultmayan Askeri de Vurmuşlar!

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanan Erkaya, olay günü yaşadıklarına ilişkin, "Askerlerin başında bulunan ve rütbesi dahi olmayan kişi emir verdi, Oradaki asker bizi vurmayacağını söyleyince başındaki kişi onu vurdu." dedi

FETÖ darbe girişimi sırasında Ankara'da vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan ve 18 gün hastanede tedavi gören Yozgatlı Muammer Erkaya (27), darbe girişiminin yaşandığı gece gittiği Genelkurmay Başkanlığı önünde bir grup askerin başında bulunan komutanın "Vur" emrini yerine getirmeyen askeri silahla vurduğuna şahit olduğunu söyledi.

Teknik ressam Erkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da evinde otururken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydanlara çıkılması yönündeki çağrısı üzerine eline Türk bayrağı alarak Genelkurmay Başkanlığı önüne gittiğini anlattı. Burada tankların ilerlemesine izin vermediklerini belirten Erkaya, "Daha sonra Genelkurmayın içerisine girdik. Biz içeri girdikten sonra bize silah tutan askerler oldu. 30-40 civarındaki asker bir metre ilerimizde bekliyordu." dedi.

"Orada vurulmuşum ama olayın sıcaklığı ile vurulduğumdan haberim olmamış"

Askerlerin başında bulunan ve üniformasında rütbe bulunmamasına rağmen davranışlarından komutan olduğu anlaşılan bir kişinin halka ateş açılması emrini verdiğini aktaran Erkaya, şunları söyledi:

"Askerlerin başında bulunan ve rütbesi dahi olmayan kişi emir verdi, 'Herkesi vurabilirsiniz' diye. Bizde korku falan yoktu, elimizde Türk bayrağından başka bir şey bulunmuyordu. Oradaki asker bizi vurmayacağını söyleyince başındaki kişi onu vurdu. Bazı askerler vatandaşların üzerine sıkıyordu. Cehennem gibi bir yerdi. Çok kötü bir durumdu. Orada vurulmuşum ama olayın sıcaklığı ile vurulduğumdan haberim olmamış. Onun sonucunda hepimiz kendimizi dışarı attık. Çok acı olaylar yaşadık, insanları eziyorlardı, tüylerim diken diken olmuştu. Çanakkale Savaşı'nı görmedim ama o savaşı yaşadım diyebilirim. Allah bir daha bu olayları yaşatmasın. Kendi askerimizin böyle bir şey yapmasına insan inanamıyor, bu bizi çok üzdü."

Erkaya, 6 günü yoğun bakımda olmak üzere 18 gün hastanede kaldığını aktararak, "Sırtımdan 3 kurşunla vuruldum. Sırtımdan girip karnımdan çıkıyor ve akciğerimi parçalıyor. Sırtımdan, karnımdan, boğazımdan ve gözümden yaralandım. Şimdiye kadar 4 kez ameliyat oldum. Boynumda ve yüzümde şarapnel parçası var, boynumdakini hayati tehlike olduğu için almadılar. Belki alınmayacak ömür boyu boynumda duracak." diye konuştu.

"Vatan için canımız feda olsun"

Vatan ve bayrağın her şeyden önemli olduğunu, yaralarının acısını pek hissetmediğini belirten Erkaya, "Yine öyle bir çağrı olsa vatanım için hiç düşünmeden giderim. Şükürler olsun ellerim, ayaklarım tutuyor hiç düşünmeden koşa koşa giderim. Vatan için canımız feda olsun. Düştüğüm anda zaten ben hiç acı hissetmedim, şuanda da hiçbir acım yok. Vatan için bayrak için millet için sonuna kadar bu davamız sürecek. Gidecek yerimiz, sığınacak bir kapımız da yok. Ya burada öleceğiz ya da burada yaşayacağız." dedi. 

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.