Halk TV'de Risale-i Nur sohbeti gibi haber

Hastalara "manevi rehberlik ve destek hizmeti" çerçevesinde dağıtılan, içinde hastalığın manevi boyutuna dair bilgilerin yer aldığı "Said Nursi imzalı broşür" haberi Halk TV'de de yer aldı

Hastalar Risalesi'nden yararlanılarak hazırlanan broşür içinde yer alan Risale-i Nur'dan alıntıları okuyan Halk tv spikeri, adeta kısa bir Risale-i Nur sohbeti gerçekleştirdi.

Hastanelerde derdine şifa arayanlara manevi destek ve moral olması amacıyla gönüllü kişiler tarafından bastırılıp dağıtılan, hasta ve hasta yakınlarının büyük çoğunluğu tarafından memnuniyetle karşılanan "Hastalık bir definedir" adlı broşür sol haber portalı tarafından gündeme getirildi.

Ardından CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır tarafından TBMM'ye taşındı. Bayır, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a İzmir'deki bazı kamu hastanelerinde hasta ve hasta yakınları ile ziyaretçilere dağıtılan Said Nursi imzalı "hastalık bir definedir" başlıklı broşürle ilgili soru önergesi verdi.

Broşürün "bilime ve laikliğe aykırı" olduğunu ileri süren itirazcılara Halk tv de eklendi. Halk tv spikeri haber bültenine başlamadan önce broşür için "okuduğunuz zaman kanınız donuyor" ifadelerini kullandı.

Spiker, haberi verirken broşürde yer alan Risale-i Nur metinlerini de okudu ve Halk tv ekranlarını kısa bir süreliğine de olsa Risale-i Nur sohbeti yapan ekranlara çevirdi.

İzlenme: 6530
VİDEOYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum
Benzer Videolar