Halk, terör örgütlerinden temizlenen evlerine dönmeye başladı

Halk, terör örgütlerinden temizlenen evlerine dönmeye başladı

TSK'dan yapılan Zeytin Dalı Harekat'ı açıklamasında, sivillerin zarar görmemesi için hassasiyet gösterildiği ve temizlenen bölgelerde halkın evlerine dönmeye başladığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudut güvenliğinin sağlanması ve bölgedeki istikrarın temin edilmesi maksadıyla terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı başarıyla sürüyor.

Kullanılan silah ve mühimmat dahil tüm faaliyetler, Silahlı Çatışma Hukuku’na uygun ve meşru zeminlerde yürütülüyor.

TSK, teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçleri hedef alırken, sivillerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyeti gösteriyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatının maksatlarından biri de “Afrin Afrinlilerindir” gerçeğinden hareketle dost ve kardeş bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılarak tekrar evlerine dönmelerini sağlamaktır." denildi.

Teröristlerden arındırılan bölgelerde sivil halka gerekli tüm yardımların yapıldığı belirtilen açıklamada, "Halkın harekata olan olumlu yaklaşımı ile Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı sevgisi açıkça görülmektedir. Terör örgütünden temizlenen yerleşim yerlerinde halkın evlerine dönmeye başladıkları da gözlenmektedir." ifadelerine yer verildi.

Terör örgütlerinden kara propaganda

TSK'nın açıklamasında, terör örgütleri başta olmak üzere bazı kişi ve kurumlar tarafından geçmişte başka yerlerde yaşanmış insan hakları ihlallerine ait fotoğraf ve videolarla teröristlerin Zeytin Dalı Harekatı'na karşı kara propaganda yaptıkları belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında gerçek olmayan fotoğraf ve videolar servis edilerek Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Söz konusu bilgi, fotoğraf, video ve haberlerin gerçek dışı, maksatlı ve ulusal/uluslararası kamuoyunu yanıltmak amacıyla yapıldığı her seferinde sabit delillerle kanıtlanmaktadır."

"Askerlerimize ateş edenler sivil olarak kabul edilemez"

Terör örgütü mensuplarının sivil elbiseler giyerek terör eylemleri gerçekleştirdiğini belirten TSK, "Bu çerçevede eli silahlı, terör örgütü sığınak ve korunaklarını kullanan ve askerlerimize ateş ederken etkisiz hale getirilen teröristlerin sivil kabul edilmesi de elbette mümkün değildir." açıklamasını yaptı.

Harekat tüm terör örgütlerine karşı yapılıyor

Açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın sadece PKK/KCK/PYD-YPG terör örgütüne yönelik değil aynı zamanda DEAŞ terör örgütünün de etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak gerçekleştirildiği vurgusu yapıldı.

"Türk Silahlı Kuvvetleri geçmişte olduğu gibi bugün de DEAŞ terör örgütü ile mücadelesini aynı azim ve kararlılıkla yürütmeye devam etmektedir. Bu kapsamda DEAŞ ile mücadele konusunda en ufak bir sapma olmadığı gibi tam aksine söz konusu terör örgütü ile mücadeleye Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından diğer ülkelerden çok daha fazla katkı sağlanmaktadır."

Harekatın şeffaf bir şekilde yürütüldüğü belirtilen açıklamada, harekatın en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.

Kaynak: TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.