Halk IŞİD'in saldırılarından kaçıyor

Halk IŞİD'in saldırılarından kaçıyor

IŞİD'in havan toplarıyla saldırdığı Karakuş ile Bertella'da yaşayan Süryani ve Şii aileler, bölgeyi terk etti.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, Musul'a 15 kilometre mesafedeki Süryanilerin ağırlıkta olduğu Karakuş ilçesi ile Şiilerin yaşadığı Bertella kasabasına havan toplarıyla saldırdı.
 
IŞİD'in saldırısı üzerine Süryaniler ve Şiiler, bölgeyi terketti. Çoluk çocuk yollara düşen aileler, kamyonet, otobüs ve pikapları doldurdu. Araba bagajlarının da kaçanlarla dolu olması dikkati çekti. 
 
Bu arada IŞİD'in, Karakuş ve Bertella'ya saldırdığını öğrenen Musul'un Karakoyun köyündeki Şii Türmenler de evlerini, barklarını geride bırakarak, Erbil'e doğru yola çıktılar. Binlerce kişinin kaçışı nedeniyle Erbil-Musul yolundaki Hazer kapısında uzun araç kuyrukları oluştu. Kaçan insanlar, Kürt bölgesinin verdiği geçici ikamet iznini almak için sıraya girdiler. 
 
Öte yandan peşmergenin, dün gece Karakuş ilçesine havan toplarıyla saldıran IŞİD militanlarıyla çatıştığı ifade edildi. Ayrıca Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin, IŞİD'in, kendi topraklarına girişini engellemek için bölgeye çok sayıda zerevani (özel peşmerge gücü) gönderdiği belirtildi. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.