Halisdemir'in şehit edildiği anı anlattılar

Halisdemir'in şehit edildiği anı anlattılar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan Ömer Halisdemir’in iddianamesinde kahraman astsubayın öldürülmesine ilişkin anı anlatan 2 tanığın ifadeleri dikkat çekti.

15 Temmuz gecesinde ‘Özel Kuvvetler’de nöbetçi subay olarak görev yapan tanık Yüzbaşı Volkan Bal, yaşananları şöyle özetledi: Ambulansla gelen sağlık personeli Halisdemir’in nabzının hafif attığını söylemesi üzerine olay yerinde bulunan Tim Komutanı Üsteğmen  Mihrali Atmaca, belinden tabancasını çıkartarak Halisdemir’in göğsüne 2 el ateş etti.

Nabız kontrolünü yapan Acil Müdahale Uzmanı Kamil Aksoy ise şunları kaydetti: Nabzının attığını söyleyince Yüzbaşı Volkan Bal bize ‘Halisdemir’i kurtarın’ dedi. Tam müdahale ettiğimiz sırada tam teçhizatlı ve sonradan tim komutanı olduğunu öğrendiğim kişi (Mihrali Atmaca) Halisdemir’e 2 el ateş etti. Bu sırada birisi ‘niye vurdun konuştururduk’ dedi. Yüzbaşı Volkan Bal ise ‘o iyi bir çocuktu niye vurdun’ dedi. Ancak ateş eden kişi hiçbir şey söylemedi, daha sonra da ambulansın orada bulunmasının sıkıntı oluşturduğunu ve revire dönmemizi söyledi. Biz de bunun üzerine revire döndük, dışarıdaki askerleri revirin içine aldık ve kapıları kapattık.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.