Halisdemir'in ailesine anlamlı hediye

Halisdemir'in ailesine anlamlı hediye

Ayvalık'ta bir ilkokulun öğrencileri, boyalı el izleriyle süsledikleri şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Halisdemir'in portre resmini şehidin ailesine hediye edecek.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki bir ilkokulun öğrencileri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in portre resmini boyalı el izleriyle süsledi. Öğrencilerin hazırladığı resim, Cumhuriyet Bayramında şehidin ailesine teslim edilecek.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ayvalık İstiklal İlkokulu öğrencilerinin, resim öğretmeni Ata Mahmut Altınok'un öncülüğünde Halisdemir'in portresini çizdiklerini ve bunu boyalı el izleriyle süslediklerini söyledi.

Bilen, hazırlanan portrenin Ayvalık Kaymakamlığı aracılığıyla Okul Müdürü Yusuf Turan, bir öğretmen ve iki öğrenciyle şehit Halisdemir'in ailesine bizzat teslim edileceğini belirtti.

Demokrasi şehitlerinin unutulmayacağını ve unutturulmayacağını dile getiren Bilen, şöyle konuştu:

"Bu portre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda demokrasi şehidimiz Ömer Halisdemir'in ailesine ulaştırılmış olacak. Biz, Çanakkale Savaşı'nın kazanılmasının en önemli unsuru olan Havranlı Seyit Onbaşı'nın yaptığı kahramanlığın bir benzerini 15 Temmuz gecesi yapan Şehit Halisdemir'i yaşatmak, anmak, çocuklarımızda farkındalık oluşturmak adına böyle bir etkinliğin yapılmasından son derece memnunuz. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.