Halid Ali, seçim maratonuna girmekten geri adım atmayacak

Halid Ali, seçim maratonuna girmekten geri adım atmayacak

Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığını açıklayan hukukçu Halid Ali, seçim maratonuna girmekten geri adım atmayacağını söyledi.

Mısır'da mart ayında yapılması beklenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığını açıklayan hukukçu Halid Ali, seçim maratonuna girmekten geri adım atmayacağını söyledi.

Seçim takviminin açıklanmasının ardından başkent Kahire'de basın toplantısı düzenleyen Ali, "Beyaz bayrak açmayacağız. Gelecek nesiller, 'Onlar diktatörlüklerini kurarken siz neredeydiniz.' demesin diye bu yolu seçtik." ifadesini kullanarak adaylık işlemlerine devam ettiğini ve geri adım atmayacağını belirtti.

Adaylık başvurusunda bulunmak için yeterli sürenin olmayışına tepki gösteren Ali, seçim takvimiyle ilgili, "Haksız ve seçim sürecinin içini boşaltan bir takvim" değerlendirmesinde bulundu.

"Ocak 2011 devriminin tüm evlatlarına" seslenen Ali, 25 bin imza toplayarak 25 Ocak'ta Talat Harb Meydanı'ndan başlayan bir insan zinciri halinde Milli Seçim Kurulu (MSK) binasına gidip imzalarını teslim etmelerini istedi. Ali, "Seçimlerin bir tiyatroya dönmemesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.