Haliç yeni gerdanlığa kavuşuyor

Haliç yeni gerdanlığa kavuşuyor

Haliç Metro Geçiş Köprüsü, Cumartesi günü Başbakan Erdoğan'ın katılacağı bir törenle açılacak. Saatte 70 bin yolcunun geçeceği köprüde tarihi eserleri korumak için titreşimsiz ray kullanıldı.

Behlül Çetinkaya'nın haberi:

Hacıosman - Taksim Metro hattını Asrın Projesi Marmaray'a bağlayacak olan Şişhane - Haliç Metro Geçiş Köprüsü - Yenikapı Metro Hattı hizmete girmek için gün sayıyor. 3,55 kilometre uzunluğundaki köprü ve metro hattını 15 Şubat'ta Başbakan Erdoğan açacak ve hattan 1 saatte 70 bin yolcu geçecek, her bir tren 2 bini aşkın yolcu taşıyacak.

KARTAL-MASLAK 70 DK.

5 yıllık bir çalışma sonucunda hizmete girecek olan hatta Haliç, Şehzadebaşı ve Yenikapı istasyonları bulunacak. Mevcut Taksim metrosunda bulunan Şişhane istasyonuna bağlanacak olan hat Kartal'dan metroya binen bir kişiyi, 70 dakikada Maslak'a ulaştıracak. 671 milyon dolara mal olan ve Taksim metrosunu 23,5 kilometreye uzatan hat ayrıca Kadıköy Taksim arasını 24,5 dakikaya, Üsküdar Hacıosman arasını 42 dakikaya, Yenikapı 4. Levent Yenikapı arasını ise 18 dakikaya indirecek.

TİTREŞİMSİZ RAY SEÇİLDİ

Tarihi Yarımada'dan geçen hatta titreşimi emen ve gürültüyü minimuma indiren raylar ve ray bağlantıları kullanılarak titreşimin tarihi yapılara zarar vermesi minimuma indirildi.

Hatta bulunan istasyonlar ve trenler için son teknoloji akıllı yolcu bilgilendirme sistemi ve yolcu bilgilendirme ekranları geliştirildi. Ayrıca trenler için özel titreşim ve ses izolasyonu tekniği kullanıldı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.