Haliç metro geçişi köprüsü, hizmet için gün sayıyor

Haliç metro geçişi köprüsü, hizmet için gün sayıyor

Taksim yönünden Yenikapı’ya ulaşacak metro hattının Haliç geçişi için inşa edilen köprünün son hazırlıkları tamamlanıyor.

 Üzerinde şu an itibariyle metronun deneme seferleri yapılan köprüde işçiler çalışmalarını sürdürüyor. Köprünün Şubat ya da Mart ayı içinde hizmete girmesi bekleniyor.

Basın mensuplarının görüntü alabilmesi için girişlere izin verilen Haliç metro geçişi köprüsünde sürdürülen çalışmalar bitme aşamasına geldi. Köprünün taşıyıcı sistemleri ve diğer ağır işleri tamamlandı. Mesailerini köprü üzerinde geçiren mühendis ve işçiler inşaatı devam eden kısımlardaki son çalışmalarını sürdürüyor.

Şubat ya da Mart ayı içinde hizmete girecek köprüde şu anda deneme seferleri yapılıyor. 936 metro uzunluğunda olan köprü üzerinde bir de metro istasyonu bulunacak. 2009 yılının Ocak ayında inşaatına başlanan köprünün bitirilme tarihi olarak 2011 yılı belirlenmişti. Ancak çeşitli nedenlerle uzatılan bitim tarihi son olarak 2013 yılı başı olarak belirlendi. Köprünün su kısmındaki bölümde 4 ayağı bulunuyor. Bitirildiğinde yayaların da kullanabileceği köprünün üzerinde 180 metre uzunluğunda olacak.

Haliç’in yeni sakini olarak adlandırılan köprünün şu anki haliyle dikkat çeken bir özelliği de var. Şişhane bölgesinden bakıldığında köprünün iki ayağı Süleymaniye Camii ile özdeşleşmiş gibi gözüküyor. Köprünün iki ayağı ile caminin 4 minaresi dikkat çeken bir görüntü oluşturuyor.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.