Halep'teki Okullarda Salgın Hastalık

Halep'teki Okullarda Salgın Hastalık

Halep kentindeki su kesintileri, yetersiz hijyen ve temizlik koşulları nedeniyle öğrencilerde uyuz ve bit salgını başladı

Suriye'nin Halep kentindeki su kesintileri, yetersiz hijyen ve temizlik koşulları nedeniyle öğrencilerde uyuz ve bit salgını başladığı bildirildi.

Halep'te tıp çalışanları ve aktivistlerin öncülüğünde başlatılan "Salgınlarla Ulusal Mücadele Kampanyası" kapsamında okullarda yapılan araştırmada uyuz ve bit salgınının daha önce görülmemiş düzeye ulaştığı belirlendi. Bazı mahalle ve okullarda salgının yüzde 95'e ulaştığını açıklayan kampanya katılımcıları, ilgili kurumlara ve geçici hükümete salgının yayılmaması için önlem alma çağrısında bulundu.

Kampanya gönüllüsü doktor Mahmut Barakat, hastalığa neden olan parazitlerin dokunma ya da hasta olan kişinin eşyalarını kullanma yoluyla bulaştığını, bu nedenle salgının nüfus yoğunluğu olan şehirlerde hızla yayıldığını belirtti.

Hemşire Musab el-Halebi, kampanyaya gönüllülerin katıldığını herhangi bir yapının desteğinin olmadığını ifade etti. Halebi, ilk başta çocuklara sonra da ailelere yardım ettiklerini, okullarda hastalığa yakalanmış çocukları tespit ettikten sonra okul idaresi ile koordinenli olarak çocukların ailelerine ulaşıp hastalıktan korunma konusunda eğitim verdiklerini söyledi.

Salgının sürekli su kesintileri sonucu insanların gerekli temizliklerini yapamamaları ve iç göçlerle artan şehir nüfusu sebebiyle hızla yayıldığı ifade edildi. 

Suriye'de yaklaşık 4 yıldır devam eden iç savaş sebebiyle ülkedeki hastaneler düzenli olarak sağlık hizmeti veremiyor. Özellikle muhaliflerin hakimiyetinde olan bölgelerde rejim güçlerinin bombalamaları nedeniyle su kesintileri yaşanıyor. Mahalli idareler ise temizlik hizmetlerinin yürütülmesinde maddi imkansızlık nedeniyle yetersiz kalıyor. 

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.