Halep'te pazar yerine hava saldırısı: 53 ölü

Halep'te pazar yerine hava saldırısı: 53 ölü

Suriye'de, Halep ilinin batısındaki Etarib'de pazar yerine gerçekleştirilen hava saldırısında en az 53 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Suriye'nin Halep kentindeki yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Halep'in batı kırsalında muhaliflerin kontrolündeki Etarib'te pazar yerine üç hava saldırısı düzenlendi.

Sivil savunma (Beyaz Baretliler) iletişim sorumlularından Halid El-Hatip, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdlib gerginliği azaltma bölgeleri arasında yer alan ilçede saldırı sırasında pazar yerinde en az 53 kişinin hayatını kaybettiğini, 60'dan fazla kişinin yaralandığını belirtti. 

Hatip, "60'dan fazla yaralıyı hastanelere ulaştırdık, ölü sayısının artmasından endişe ediyoruz."dedi.

 

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Başkanı Raid Salih de "Saldırının hemen ardından sivil savunma ekipleri olay yerine ulaştı. Saldırı büyük çaplı olduğu için diğer bölgelerden de ekipler geldi. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor." şeklinde konuştu.

Halep batı kırsalı, Astana Anlaşması çerçevesinde garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran tarafından oluşturulan İdlib gerginliği azlatma bölgesi sınırlarında yer alıyor.  

Pentagon'dan Halep saldırısı açıklaması 

AA muhabirinin, “Halep'te 50'den fazla sivilin yaşamını yitirdiği pazar yeri katliamını gerçekleştiren savaş uçaklarının Rusya ve mı yoksa rejime mi ait olduğu konusunda elinizde radar kaydı veya bir bulgu var mı?” sorusuna ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcülerinden Eric Pahon, "Saldırıyı kimin gerçekleştirdiğini bilmiyoruz. Elimizde bu konuda bir bilgi yok. Dolayısıyla Rusya veya rejimi işaret etmeyeceğiz." dedi.

Radar izlerinin paylaşımına da değinen Pahon, “Başka güçlerin radar izlerini paylaştığımız zamanlar oldu ama bu konuda şu anda radar bilgisi paylaşmayacağız.” ifadesini kullandı. 

ABD daha önce, İdlib’in Han Şeyhun beldesinde Beşar Esed rejimi tarafından gerçekleştirilen kimyasal saldırı sonrasında saldırıyı gerçekleştiren uçakların Şayrat hava üssünden kalktığını gösteren radar izlerini basınla paylaşmıştı. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.