Halep'te Geçici Ateşkes

Halep'te Geçici Ateşkes

UNRWA ile Suriye Kızılayı'nın Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgeye yardım götürmesinden dolayı ÖSO ile Suriye ordusu arasında geçici ateşkes sağladı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) ile Suriye Kızılayı'nın Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgeye yardım götürmesinden dolayı Suriye Ordusu ile Özgür Suriye Ordusu'na bağlı güçler arasında geçici ateşkes ilan edildiği bildirildi.

Halep'teki Şehba Press Yayın Yönetmeni Mamun Ebu Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UNRWA ile Suriye Kızılayı'nın Halep'te muhaliflerin denetiminde olan Besatin Kusur bölgesine yardım getirmesinden dolayı rejim güçleri ile ÖSO birlikleri arasında geçici ateşkes sağlandığını ve söz konusu kuruluşların yardımlarını bölgeye küçük araçlarla ve el arabalarıyla halka dağıtılmak üzere Besatin Kusur'daki depolara taşıdığını söyledi.

UNRWA ile Suriye Kızılayı yetkilileri, Besatin Kusur'daki garajlar bölgesinde yer alan kontrol noktasından ellerinde UNRWA ile Kızılay bayrağını taşıyarak söz konusu bölgeye geldiğini ifade eden Ebu Ömer, "UNRWA ile Suriye Kızılayı'nın, muhaliflerin kontrolündeki Besatin Kusur bölgesine yardım götürmesinden dolayı bölgede ÖSO ile rejim güçleri arasında geçici ateşkes sağlandı. Bölgede yolların kötü olması sebebiyle yardımlar el arabalarıyla ve küçük araçlarla halka dağıtılmak üzere bölgedeki depolara taşındı. Silahlı muhaliflerin Raşidin bölgesinin denetimini sağladığı 6 aydan bu yana hiçbir muhalif bölgeye yardım yapılmamıştı" dedi.

Bölgedeki halka dağıtılmak üzere 4 tır yardım malzemesinin getirildiğini kaydeden Ebu Ömer, yardımların bölgedeki kuruluşlarca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını vurgulandı.

Ebu Ömer, Suriye Kızılayı ile UNRWA'nın Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgelere yardımda bulunması önemli bir adım olarak niteledi.

 

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.