Halep'te çatışmaların dondurulması fırsat olabilir

Halep'te çatışmaların dondurulması fırsat olabilir

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Halep'te çatışmaların 6 hafta dondurulmasının insani yardım girişine imkan sağlayacağını ve diğer bölgelerde de benzeri çözümlerin geliştirilmesi için umut vereceğini kaydetti.

BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre Ban, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Halep'te çatışmaların dondurulması talebine Suriye Hükümeti'nin olumlu yanıt vermesinin bir fırsat olabileceğini belirtti.

Suriye'deki tüm taraflara gerginliği azaltma ve sivillere nefes alma imkanı tanıma çağrısı yapan Ban, "Suriye'de siyasi çözüm bulunması için şiddet ve gerginliğin bir an önce azaltılmasına ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

De Mistura'nın gündeme getirdiği ve rejimin kabul etme niyetinde olduğu planın sivillere insani yardım ulaştırma imkanı sağlayabileceğini belirten Genel Sekreter, başarılı olması halinde bunun diğer bölgelere de genişletilebileceğini kaydetti.

Suriye Hükümeti'ni hava saldırılarına bir an önce son verme ve taahhütlerini yerine getirmeye çağıran Ban, muhaliflerden de Halep'te bombalamaları durdurmalarını istedi.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Esed rejiminin Halep'e düzenlediği her türlü hava saldırısına 6 hafta ara vermeyi kabul ettiğini bildirmişti. De Mistura, uygulamanın ne zaman başlayacağının Şam'dan yapılacak açıklamayla duyurulacağını bildirmişti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.