Halep'te birçok bina kullanılamaz hale geldi

Halep'te birçok bina kullanılamaz hale geldi

İslami Cephe'ye bağlı Tevhid Tugayı'nın basın sorumlusu Anadani, Esed'e bağlı güçlerin hava saldırısı nedeniyle Halep'te birçok binanın kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

İslami Cephe'ye bağlı Tevhid Tugayı'nın basın sorumlusu Salih Anadani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslami Cephe'ye bağlı birliklerin, Halep'in kuzeybatısındaki Cemiyeti el Zehra bölgesine saldırı başlattığını ifade etti. Ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda 250 rejim askerinin yaşamını yitirdiğini vurgulayan Anadani, 25 askerin de muhalifler tarafından esir alındığını belirtti. 
 
Silahlı muhaliflerin söz konusu bölgedeki geniş bir alanın denetimini sağladığını savunan Anadani, "Esed'e bağlı güçlerin hava saldırısı nedeniyle Halep'te birçok bina kullanılamaz hale geldi" dedi.
 
Anadani, operasyonlarda Esed güçlerine ait karargah ve hava istihbarat binalarının da isabet aldığını dile getirdi.
 
Bölgedeki yerel aktivistlerden Yasir Ebu Ammar da rejim birliklerinin Halep'in kuzeyindeki Sifat beldesi üzerinden Nübül ve Zehra bölgesine ulaşmak istediğini anlattı. 
 
Muhaliflerin, Şam yönetimine bağlı güçlere büyük zayiat verdiğini aktaran Ammar, "Sifat beldesi, stratejik bir konumda yer alıyor. Esed güçleri bu bölgenin kontrolünü sağlamak için son güçlerde hava saldırılarını yoğunlaştırdı" diye konuştu. 
 
Ammar, Sifat ve Handarat'ın Halep'teki muhaliflerin kuzeyle tek bağlantı noktası olduğunu anımsattı.
 
Esed'in muhalifleri kuşatmaya çalıştığını vurgulayan Ammar, "Sifat ve Handarat bölgelerindeki çatışmalar nedeniyle az sayıdaki sivil halk güvenli bölgelere gitti ancak bu büyük bir göç dalgası anlamına gelmiyor" ifadelerini kullandı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.