'Halepli yetimlerin korkuları acılarından fazlaydı'

'Halepli yetimlerin korkuları acılarından fazlaydı'

Suriye'de rejim güçlerinin Halep'te 45 sivili öldürdüğü saldırıda yetim kalan üç küçük kardeş, 87 yaşındaki dedeleriyle Türkiye'ye sığındı.

Beşşar Esed rejimi güçleri ve destekçisi yabancı milislerin 29 Kasım 2016'da Cub el-Kubbe mahallesindeki saldırısında Halepli Muhammed Cemil'in evi vuruldu.

87 yaşındaki Cemil, saldırıda oğlu, gelini ve torununu kaybetti. Sağ kalan üç torununu alan Cemil, Türkiye'ye geldi.

Dede Cemil, 15 aylık Esma, 8 yaşındaki Razen ve 13 yaşındaki Sidra'yı Türkiye'deki akrabalarına ulaştırabilmek için yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Hayatı boyunca Halep'ten hiç çıkmadığını söyleyen Cemil, ailesini kaybettiği katliamı şöyle aktardı:

"Katliam günü, evde tek başımaydım. Çocuklar, anne ve babalarıyla birlikte dışardaydı. Ölen oğlum okul çalışanıydı, maaşını almak üzere rejimin kendi bölgelerine giriş izini verdiği belli bir noktaya gitmek için ailesiyle evden çıktı. Rejim tarafına geçmek zorundaydı çünkü abluka altındaydık ve açlık kapımızdaydı. Rejim hastaneleri hedef alınca bölgeden kaçmak zorunda kaldık. Fırınlar vuruldu, ekmek almak çok zordu. Ekmek için fırına unu bizler temin etmek zorundaydık. Oğlum ve eşi rejimin roket saldırısında öldü. Hemen hastanelere koşup torunlarımı aradık. Önce 13 ve 8 yaşlarındaki torunlarımı bulduk. 4 gün sonra da 15 aylık torunum Esra'nın hayatta olduğunu öğrendik."

Cemil, torunlarını bulduktan sonra Halep'ten tahliyelerin başlamasıyla Türkiye'ye ulaşmak için yola çıktıklarını belirterek, "Önce rejimin kontrolündeki bölgelere geçtik, orada yakınlarımız vardı. Birkaç gün kaldık. Sonrasında yürüyemeyecek halde olduğumuz için tekerlekli sandalyelerle Türkiye'ye geldik." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.