Halep'i bombalayan Rusya’ya bir meteor daha düştü

Halep'i bombalayan Rusya’ya bir meteor daha düştü

Halep'te yüzbinlerce masumun üzerine bomba yağdıran Rusya'ya göktaşı düştü...

Risale Haber-Haber Merkezi

Rusya’nın Sibirya bölgesine yeni bir göktaşı, meteor düştü. Gece vakti gökyüzü bir meteorun düşmesiyle bir anda aydınlandı. Ve şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Hürriyet'tin haberine göre sosyal medyada yer alan görüntülerde ateş topunun geceyi adeta bir gündüz gibi aydınlatması görülüyor. 

Bazı vatandaşlar gökyüzünü aydınlatan bu cismin bir kuyruklu yıldız olduğunu söyledi. Ancak Sayanogorsk şehrinin resmi web sitesi, Hazar bölgesi topraklarına gök cisminin düştüğünü söyledi. Ayrıca Sayanogorsk Bölgesi Başkanı Leonid Bykov ise yaşanan bu olay sonrası şiddetli bir patlama sesinin duyulduğunu ve korku meydana getirdiğini ifade etti.

Suriye'ye bomba yağdıran Rusya göktaşından korkuyor

Rusya, kıtalararası balistik füze teknolojisiyle tehlike saçan gök cisimlerini avlamayı hedefliyor. Birçok kişiye göre Rusya'nın bu hedefi, 2013 yılında Çelyabinsk kentinde yaşanan meteor faciası. Rusya semalarında saatte 60.000 km hızla hareket eden bir meteor, Güney Ural bölgesini geçtikten sonra parlak bir ateş topuna dönüşmüş, Çelyabinsk Oblastı semalarında yerden 15-25 km yukarıda patlamıştı. Patlamanın etkisiyle 500 kiloton TNT gücünde açığa çıkan enerjinin büyük bir kısmı atmosfer tarafından emilmişti. Fakat buna rağmen şok dalgasının etkisiyle 4 binin üzerinde bina hasar görmüş ve camlar kırılmıştı. Olayda 1500 kişi de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum