Halep'de 10 bin kişiye 1 doktor düşüyor

Halep'de 10 bin kişiye 1 doktor düşüyor

Tıbbi Yardım Örgütleri Birliği (UOSSM), Suriye'nin abluka altında bulunan Halep kentinin doğusunda her 10 bin kişi için sadece 1 doktorun bulunduğu uyarısında bulunurken, Türkiye'ye ay başında ailelerinin yanına giden doktorların da Halep'e....

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, UOSSM İsviçre Başkanı Tevfik Chamaa, Suriye'deki hastanelerin bombalanması ve ülkedeki sağlık hizmetleri hakkında basın toplantısı düzenledi.

Chamaa, "Halep, tamamen abluka altında ve insani yardımların ve yardım görevlilerinin bölgeye girebileceği bir yol yok. Türkiye'ye ay başında ailelerinin yanına giden doktorlar, Halep'e dönemiyor." dedi.

Halep'in doğusundaki durumun endişe verici olduğunu kaydeden Chamaa, "Abluka altında bulunan Halep'in doğusunda 300 bin sivil yaşıyor ve bölgede 3 dişçi ve 31 doktor bulunuyor yani her 10 bin sivil için sadece 1 doktor var." uyarısında bulundu.

2011'den beri en az 650 sağlık çalışanı öldürüldü
Chamaa şöyle devam etti:
"Suriye'de çatışmaların başladığı 2011 yılından bu yana en az 650 sağlık çalışanı öldürüldü. 2016 yılının ilk 6 ayında 80 hastane ve sağlık kurumu bombaların hedefi oldu ve en az 80 sağlık ve insani yardım çalışanı öldürüldü."

Chamaa, Suriye'de son 5 yılda içinde Mart 2011 ile Mart 2016 arasında çatışmalar sırasında öldürülen doktorların yüzde 90'ının yani 553'ünün rejim güçleri, yüzde 3'ü yani 19'unun DAEŞ terör örgütü, yüzde 3'ünün yani 19'unun muhalif gruplar, yüzde 1,8'i yani 11'inin Rus güçler, 0,66'sı yani 4'ünün El-Nusra terör örgütü ve yüzde 0,49 yani 3'ünün Kürt silahlı gruplar tarafından öldürüldüğünü söyledi.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.