Halep karanlığa teslim

Halep karanlığa teslim

Tarihi kent, DAEŞ terör örgütünün yakıt yollarını kesmesi, Esed rejiminin de elektrik vermemesi nedeniyle geceleri zifiri karanlığa gömülüyor.

Ortadoğu'nun en gözde ticaret merkezlerinden biri olarak nitelendirilen Suriye'nin Halep kenti, adeta dünyanın en karanlık şehrine dönüştü.

Tarihi kent, DAEŞ terör örgütünün yakıt yollarını kesmesi, Esed rejiminin de elektrik vermemesi nedeniyle geceleri zifiri karanlığa gömülüyor.

Ramazan ayında gece geç saatlere kadar satış yapan esnaf jeneratörlerle iş yerlerini aydınlatmaya çalışırken, kentin büyük bölümünde vatandaşlar herhangi bir saldırı olabileceği endişesiyle araç farlarını dahi açmıyor.

Rejime ait savaş uçakları ve helikopterlerin muhaliflerin kontrolündeki çarşı, pazar ve toplu ulaşım araçlarına saldırı düzenlemesi nedeniyle halkın göç ettiği kentin, bir zamanlar en hareketli bölgelerinden Kadi Askeri, Bustan el Kasr ile Ma'adi artık enkaz yığını haline gelmiş durumda.   

Üç yıldan bu yana elektirik verilmiyor

Ramazan ayının gelmesiyle rejim güçlerinin sabah ve akşam saatlerinde varil ve vakum bombalı saldırılarını artırdığı kentin Esed güçlerinin kontrolünde olmayan bölgelerine sadece günün belli saatlerinde elektirik veriliyor. Bazı bölgelerde ise 3 yıldan bu yana elektrikler kesik... 

Eski Halep bölgesinde meyve sebze satarak geçimini sağlayan Mervan Seyf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Rejimin saldırıları nedeniyle kent harabeye dönerken Halep de dünyanın en karanlık şehri haline geldi" dedi.

 Seyf, elektrik sorununa jeneratörlerle çözüm bulmaya çalıştıklarını ancak mazot olmadığı için de büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Jeneratörü aydınlatma dışında kullanmadıklarını vurgulayan Seyf, şunları söyledi:

"Mazot olmadığı için karanlıkta yaşıyoruz. Rejim bizim bulunduğumuz bölgeye günde 2 saat elektrik veriyor. Gece elektriklerimiz kesik. Bir yandan rejimin saldırılarından kurtulmak için çabalıyor, diğer yandan da ışıksız dünyaya alışmaya çalışıyoruz." 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.